Kriza u svijetu

Kina upozorava: Rat bi mogao započeti svakog trenutka

Vijesti / Flash | 14. 04. 2017. u 10:01 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjeverna Koreja danas je izjavila da su Trumpovi "problematični i agresivni" tweetovi gurnuli svijet na rub termonuklearnog rata, piše Daily Mail.

Sjevernokorejski zamjenik ministra vanjskih poslova Han Song Ryol optužio je Trumpa da je stvorio "začarani krug tenzija" i upozorio SAD da ne provociraju vojsku: "Ići ćemo u rat ako oni to žele".

Bez pobjednika

Njegovi komentari uslijedili su nakon objave mogućnosti za šesti nuklearni test u Sjevernoj Koreji. Kina je odmah odgovorila te izjavila da će svatko tko isprovocira sukob "platiti cijenu".

Kineski ministar vanjskih poslova Wang Yi rekao je da "neće biti pobjednika" u ratu koji bi mogao započeti svakog trenutka, prenosi Index.hr.

"Razgovor je jedino moguće rješenje", izjavio je Yi u Pekingu.

''Preventivni napad na Sjevernu Koreju"

Američki službenici izjavili su za NBC da su SAD spremne izvršiti "preventivni napad" kako bi spriječili nuklearni test, ali jedan član Trumpove administracije porekao je tu izjavu.

Američki potpredsjednik Mike Pence otputovat će u nedjelju u Južnu Koreju, a njegovi pomoćnici su izjavili da je to znak predanosti SAD-a njihovom savezniku.

Podsjetimo, američki predsjednik Donald Trump je ponovo upozorio da će se Sjedinjene Države pozabaviti sjevernokorejskim problemom dok stižu informacije o neposrednoj prijetnji novog raketnog testiranja Pyongyanga.

Kopirati
Drag cursor here to close