Stevandić podnio ostavku

Kćerka Radovana Karadžića nova potpredsjednica NSRS

Vijesti / Flash | 21. 12. 2015. u 16:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na posebnoj sjednici NSRS-a danas su za potpredsjednike ove institucije izabrani Sonja Karadžić-Jovičević, kandidatkinja SDS-a, Željka Stojičić iz SNSD-a, iz reda hrvatskog naroda, te Nenad Stevandić na prijedlog Slobodnog demokratskog srpskog kluba.

Do 14. posebne sjednice došlo je na zahtjev poslaničkih klubova SNSD-a, DNS-a, SP-a i Slobodnog demokratskog srpskog kluba.

Na početku sjednice predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović zastupnike je obavijestio da je Nenad Stevandić podnio ostavku na funkciju skupštinskog potpredsjednika, te je ponovo izabran na ovu funkciju.

Ranije je Stevandića za potrpedsjednika skupštine predložila SDS, a nedugo nakon što je on napustio ovu stranku, zastupnici opozicije su za vrijeme dok on vodi zasjedanja napuštali skupštinsku salu.

Od 17:00 sati počinje 15. posebna sjednica na kojoj će zastupnici raspravljati o prijedlogu Ekonomske politike RS za 2016. godinu, prijedlogu Proračuna RS za 2016. godinu, prijedlog zakona o izvršenju Proračuna RS za 2016. godinu, prijedlogu zakona o posebnom doprinosu za solidarnost, prijedlogu odluke o dugoročnom, te kratkoročnom zaduživanju RS emisijom trezorskih zapisa za 2016. godinu.

Podsjetimo, Nenad Stevandić podnio je danas ostavku na mjesto potpredsjednika Narodne skupštine RS-a, neposredno prije posebne sjednice entitetskog parlamenta na kojoj je trebalo raspravjati o njegovom razrješenju.

Stevandić je, kako saznaje Fena, o svojoj ostavci obavijestio klubove zastupnika.

Naveo je da je SDS predložio kandidata za svog potpredsjednika te da on podnosi ostavku.

On je ranije napustio SDS, ali ne i mjesto u skupštinskom rukovodstvu, zbog čega je opozicija isticala da je nelegalno na toj funkciji te su bojkotirali zasjedanja kojima je predsjedavao.

Iz SDS-a su ranije najavljivali da će Sonja Karadžić-Jovičević biti predložena za potpredsjednicu iz reda najjače opozicijske stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close