Pošteno

Kćer premijera Novalića dala otkaz

Vijesti / Flash | 01. 12. 2016. u 12:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Kćer federalnog premijera Fadila Novalića, Ada Novalić dala je otkaz Financijsko-informatičkoj agenciji nakon reakcija u bh. javnosti zbog informacija o zapošljavanju djece političara u ovoj agenciji, potvrdio je premijer Novalić u izjavio za portal Depo.

''Ovih dana smo u mojoj  obitelji razgovarali o svemu ovome i moja kćer je sama odlučila dati otkaz, mada je posjedovala i obrazovanje i kvalifikacije i kompetencije za radno mjesto na kojem je radila'', pojasnio je Novalić za portal Depo.

Novalić navodi kako je znao da se njegova kćer zaposlila u Financijko-informatičkoj agenciji, ali da detalje nije znao jer se kao premijer zbog mnogih obveza "gotovo i ne viđa s obitelji''.

''Moja najstarija kćer Ada i ne živi sa mnom. Samostalna je već otkako je prije osam godina diplomirala i zaposlila se. Kako sam obaviješten to zaposlenje je urađeno u skladu sa zakonskim procedurama i moram priznati nisam se previše dalje bavio time. Bio sam iznenađen medijskim natpisima o tome i razumio ogorčenje javnosti pa i kvalifikacije da to nije moralno. Ovih dana smo u mojoj obitelji razgovarali o svemu ovome i moja kćer je sama odlučila dati otkaz, mada je posjedovala i obrazovanje i kvalifikacije i kompetencije za radno mjesto na kojem je radila'', rekao je Novalić, za DEPO Portal.

Svjestan sam da će je ovo ružno iskustvo još dugo pratiti i u profesionalnom i osobnom životu, i to samo zato što je kćerka Fadila Novalića - dodao je.

Inače, prema podacima CIN-a iz 2013. godine, na sličan način, na temelju internih akata javnih institucija, ustanova i poduzeća, zaposleno više od 260 osoba.

Upitan zna li da je neko od njih odstupio kao njegova kćer, odnosno da se čini se da ona prva koja je to uradila, Novalić je rekao: "Tada nisam bio premijer, radio sam u realnom sektoru i nisam imao nikakve komunikacije ni dodire sa državnim institucijama. Ali kao običan, prosječno informiran građanin nisam primjetio nijedan takav slučaj. Potez moje kćeri je zapravo njen i moj osobni stav kao i stav moje obitelji. Nije moje da procjenjujem ponašanje drugih u takvim situacijama. Moja obitelj uradila je ono za što misli da je pošteno, moralno i odgovorno."

Kopirati
Drag cursor here to close