Pazi gdje parkiraš!

Kažnjavanje vozača i uklanjanje nepropisno parkiranih automobila

Vijesti / Flash | 29. 11. 2011. u 12:39 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana Policijska uprava Mostar krenula je u pojačanu akciju kontrole prometa, ali i kontrole nepropisnih zaustavljanja i parkiranja motornih vozila.

Kako se doznaje iz policijske uprave akcija će trajati i narednih dana, te bi se sredinom prosinca trebalo izaći u javnost sa rezultatima provedene akcije.

Pojačano se kontroliraju glavne prometnice u gradu gdje će vlasnici i vozači automobila koji se nalaze parkirani na nogostupima, pješačkim prijelazima, zelenim površinama i slično biti novčano sankcionirani, a neka vozila će biti uklonjena i specijalnim vozilom 'pauk' o trošku vlasnika automobila.

U ispomoć PU Mostar osim dva 'pauka' koja posjeduju, stigao je i još jedan iz druge policijske uprave.

Osim što smo kontaktirali PU Mostar, isto smo učinili i sa poduzećem MO Parking na čijem čelu se nalazi Mladen Knezović.

Njega smo upitali kada bi konačno spomenuto poduzeće trebalo biti operativno, na što je odgovorio da su prekobrojni namještenici iz Gradske uprave primljeni na rad u ovo poduzeće.

"Izvršena je obuka oko 60 prekobrojnih namještenika Gradske uprave, a ista je trajala oko 2 mjeseca. Također i informatički sustav je pogonu, te se čeka na odluku Gradskog vijeća kako bismo započeli naplatu parkinga", rekao je Knezović za Bljesak.info.

"U proteklom razdoblju obavljeno je dosta posla. Osim obuke budućih djelatnika, te dovođenja u red informacijskog sustava u gradu je obilježeno i oko 1400 parkirališnih mjesta", istaknuo je.

Knezović je podržao akciju policijskih službenika koji su započeli pojačanu akciju tijekom koje će sankcionirati vozače nepropisno parkiranih automobila.

Kopirati
Drag cursor here to close