IDDEEA

Kazne zbog nedostatka putovnica

Vijesti / Flash | 25. 05. 2017. u 15:06 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cjelokupan postupak izdavanja putnih isprava u BiH otežan je prvenstveno usljed neispunjavanja ugovornih obaveza aktualnog dobavljača putovničkih knjižica tvrtke "Muhlbauer" d.o.o. Banja Luka, zbog čega će Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) preduzeti radnje s cilju naplate ugovornih kazni.

To je konstatirano na operativnom sastanku s predstavnicima nadležnih organa za izdavanje putnih isprava (županijska ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske, Javni registar Brčko Distrikta BiH), koji je danas održan u prostorijama IDDEEA-e, uz prisustvo predstavnika Ministarstva civilnih poslova BiH.

Razmatrano je rješavanje aktualne problematike u procesu izdavanja putovnica, a do koje je došlo zbog tehničkih problema dobavljača putovnica knjižica.

''Navedeno je imalo i ima za posljedicu smanjen kapacitet proizvodnje putovničkih knjižica od strane dobavljača kao ugovorne strane u nabavci istih'', preciziraju iz IDDEEA-e.

Iz ovih razloga, građani Bosne i Hercegovine trpe značajne posljedice, i pored čvrstih uvjeravanja dobavljača da će osigurati neophodni repromaterijal.

IDDEEA zajedno s Vijećem ministara BiH i Ministarstvom civilnih poslova BiH intenzivno radi na rješavanju ovog problema, te očekuju da će zahtjevi koji se predaju u sljedećem razdoblju biti rješeni u zakonskom roku.

Potrebe i prava građana su apsolutni prioritet u cjelokupnom procesu i sve institucije ulažu maksimalne napore kako bi njihova zakonska prava bila ostvarena.

Kopirati
Drag cursor here to close