Izggubili povjerenje

Karamarko: Orešković treba podnijeti ostavku

Vijesti / Flash | 03. 06. 2016. u 15:40 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Orešković bi trebao dati ostavku, ne uživa više naše povjerenje", rekao je na obraćanju javnosti Tomislav Karamarko šef HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade u obraćanju javnosti, govoreći kako on i Petrov neće podnijeti ostavke.

''Ne znam koji su to razlozi toliko jaki da se ne održi sjednica Vlade jučer. Mislim da je Orešković dužan objasniti hrvatskoj javnosti o čemu se radi i što se to dogodilo u SOA-i'', rekao je Tomislav Karamarko šef HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade u obraćanju javnosti.

Što se tiče poziva za ostavkom, kaže, naravno da je neće podnijeti.

''Mi smo pobjednička stranka, imamo najviše ruku u Saboru. Za Domoljubnu koaliciju glasalo je 800.000 ljudi, a za Oreškovića 67 ljudi u Saboru, nakon dogovora MOST-a i HDZ-a. Orešković više nema naše povjerenje, on bi trebao dati ostavku'', kazao je Karamarko.

''Danas su izašle izjave na koje ja kao predsjednik HDZ-a moram i moramo reagirati. Sukus svega je to da gospodin Orešković traži ostavku Petrova i mene. Moram priznat da sam malo začuđen da je došlo to od njega nakon što sam od njega dobio podršku i nakon što je bio na našem saboru. S obzirom na činjenicu da se događaju pozitivni procesi u našem gospodarstvu'', rekao je Karamarko.

Dodao je kako se MOST nije pokazao kao partner, već se ponašao kao opozicija.

''Rekao sam Petrovu "ajmo surađivati, ali bez grča u želucu." Uvijek sam govorio da rješavamo svađe, to je bio izraz moje velike volje da prevladamo sve probleme. Vidjet ćemo što će donijeti sutrašnji dan. Započeo je proces razdruživanja'', kaže Karamarko.

Podsjetimo, premijer Tihomir Orešković na današnjoj je konferenciji za medije od dvojice posvađanih potpredsjendika zatražio da podnesu ostavke u svrhu stabilnosti zemlje i očuvanja nacionalnih interesa.

Kopirati
Drag cursor here to close