Uoči sastanka s Mostom

Karamarko: Nova vlada moguća već sljedećeg tjedna

Vijesti / Flash | 23. 11. 2015. u 14:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Most nezavisnih lista danas nastavlja pregovore sa dvjema najvećim koalicijama o formirnju vlade, sa koalicijom Hrvatska raste i sa Domoljubnom koalicijom, sa kojom je sastanak u HDZ-ovoj središnjici, javlja Anadolu Agency (AA).

Znanost i obrazovanje, porezni i financijski sustav bili su tema danas održanog kruga pregovora između predstavnika Mosta nezavisnih lista i koalicije Hrvatska raste.

Ministar u tehničkoj Vladi Branko Grčić izjavio je kako je potrebno nakon tehničkog, donijeti važeći proračun za 2016. godinu, što je i glavna tema današnjeg sastanka. Kazao je kako je koalicija Hrvatska raste donijela odgovore na sve dosadašnje zahtjeve Mosta, posebno one vezane uz gospodarstvo, pravosuđe, poduzetništvo i lokalnu samoupravu.

Uoči sastanka sa predstavnicima Mosta, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je kako očekuje uspješne pregovore, kao i do sada. Rekao je kako su i njegova koalicija i Most za reforme, te kako je potrebno dogovoriti kako tko te reforme vidi.

Također je izrazio nadu kako će uvjeti za formiranje nove vlade biti postignuti već idućeg tjedna zbog, kako je rekao, gospodarske situacije, donošenja proračuna, ali i sigurnosne situacije.

Podsjetimo, Most je na parlamentarnim izborima 8. studenog osvojio ukupno 19 saborskih mandata bez kojih je nemoguće ijednoj od dviju velikih koalcija formirati novu većinsku vladu za koju je potrebno najmanje 76 mandatara.

U međuvremenu iz Mosta je izbačen Drago Prgomet zbog samostalnog pregovaranja sa Zoranom Milanovićem. Prgomet je najavio osnivanje stranke HRID za koju će večeras biti održana prva, osnivačka skupština.

Kopirati
Drag cursor here to close