Skinut sa liste

Kaplan ne odustaje: Od Stoca se pravi Mostar

Vijesti / Flash | 14. 12. 2016. u 13:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Od Stoca se pravi Mostar'', rekao je Salmir Kaplan nakon što ga je Središnmje izborno povjerenstvo BiH u ponovljenom postupku većinom glasova skinula s kandidatske liste za načelnika Općine Stolac.

Kaplan je novinarima izjavio da će se ponovno obratiti sudu te da je SIP odluku donio glasovima četiri naprema tri.

''Apsolutno nemam komentar (na odluku), ali pozivam SIP da mi odluku dostavi danas'', rekao je Kaplan i dodao kako ovakve odluke budu dostavljene strani na koju se odnose neposredno pred vikend usprkos tome što je rok za očitovanje oštećene strane sudu 48 sati.

Po pretpostavkama Salmira Kaplana, najnovija odluka će mu iz SIP-a biti dostavljena u petak popodne/uvečer, ali bez obzira na to, najavio je da će se žaliti sudu.

Pozvao je sve probosanske stranke da ne uvaže inicijativu Stjepana Boškovića, "koji se predstavlja kao načelnik", za ozakonjivanje prakse prema kojoj bi i u Stocu načelnik mogao proglašavati proračun.

''Svaka probosanka stranka koja glasa za to, izdala je Stolac i predala ga HDZ-u'', izjavio je Kaplan.

Naime, Središnje izborno povjerenstvo BiH je na današnjoj sjednici, u ponovljenom postupku donijelo odluke o uklanjanju s kandidatske liste za načelnika Općine Stolac Salmira Kaplana, kao i Demira Mahmutćehajića, Ahmeta Ljubovića i Bože Raguža kao kandidata za Općinsko vijeće Stolac i novčano sankcionirala kandidate, ali i političke subjekte iz kojih dolaze zbog prekida izbornog procesa u Stocu na ovogodišnjim lokalnim izborima, održanim 2. listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close