SAD

Kaos tijekom božićne kupovine: Tučnjave, nemiri i panika u tržnim centrima

Vijesti / Flash | 27. 12. 2016. u 14:33 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tučnjave, nemiri i lažni izvještaji o puškaranju izazvali su kaotične prizore i doveli su do zatvaranja nekoliko trgovačkih centara širom Sjedinjenih Država tijekom tipično kaotičnog dana božićnih kupovina.

Osam do deset ljudi zadobilo je manje ozlijede tijekom gurkanja u restoranu u trgovačkom centru Jersey Gardens u Elizabethu, u New Yerseyu, priopćio je gradonačelnik tog mjesta na Twitteru.

Panika je uslijedila nakon što je neko uzviknuo "puška" kada je stolica pala na tlo, izazivajući veliku buku u restoranu tržnog centra, navodi na tweetu gradonačelnik Elizabetha Chris Bollwage. Fotografije i video snimci postavljeni na društvene mreže prikazuju teško naoružane policajce kako reagiraju na incident dok su kupci trčali prema izlaznim vratima a zvona za alarm odjekivala su širom tržnog centra.

Slične neugodne situacije odvijale su se širom Sjedinjenih Država u ponedjeljak dok su tržni centri bili nakrcani kupcima koji su vraćali poklone, koristeći kartice za poklone koje su primili tijekom prazničnog vikenda. Upućeni su brojni pozivi da su hici ispaljeni iz vatrenog oružja i o sukobima mladih ljudi. Ostalo je nejasno da li su incidenti povezani.

Velika tučnjava izbila je među tinejdžerima u restoranu u tržnom centru Cross Creek u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini. Policija je primila nekoliko nepotvrđenih izvještaja da su ispaljeni hici, navodi se na Facrebook postu Policijska služba Fayettevillea, je također priopćila da je tržni centar evakuiran.

Tržni centar Hulen u Fort Worthu u Teksasu je zatvoren, priopćila je policija Fort Wortha na Twitteru. Website TV mrerže CBS javio je da su policajci odgovorili na izvještaje o pucnjavama, ali kada su stigli saznali su da je nekoliko tučnjava izbilo u kojima je sudjelovalo 100 do 150 ljudi. Nije bilo ozlijeđenih, priopćila je policija.

Najmanje jedna tuča izbila je u tržnom centru Fox Valley u Aurori u saveznoj državi Ilinois u ponedjeljak navečer a policija je pozvana da suzbije nemire, javile su novine Chicago Daily Herald, pozivajući se na upravnike firmi u zgradi.

Tržni centar u Aurori u saveznoj državi Kolorado također je zatvoren nakon što je javljeno o brojnim čarkanjima unutar objekta, priopćila je policija Aurore na Twitteru, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close