Vozači na mukama

Kaos na cesti u Jablanici; iz BiHAMK-a tvrde: Palo je previše snijega

''Na terenu su dvije grtalice, no previše je sniježnih padalina, a kolone se protežu čak od mosta Begića i Begovića'', reki su kratko iz BiHAMK-a za Bljesak.info.
Vijesti / Flash | 22. 01. 2019. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok vozači muku muče sa snijegom koji je neočišćen skoro paralizirao magistralnu cestu M-17 kroz Jablanicu, iz BiHAMK-a za sve krive preveliku količinu snijega.

''Ovu cestu održavaju 'Mostar putevi', na terenu su dvije grtalice, no previše je sniježnih padalina, a kolone se protežu čak od mosta Begića i Begovića'', reki su kratko iz BiHAMK-a za Bljesak.info.

Iz tvrtke 'Babić Jablanica', koja je preuzimanjem tvrtke 'Mostar putevi' dobila na održavanje nešto više od 72 kilometra magistralne ceste M-17, na naše pozive nisu odgovarali.

Problemi u Jablanici traju od jutros, kada je zbog ugaženog snijega promet bio prvo usporen i otežan, da bi se tijekom dana stvorile kilometarske kolone, a u poslijepodnevnim satima je promet bio u potpunosti obustavljen zbog popriječenih teretnih vozila u Donjoj Jablanici.

Iz BiHAMK-a skreću pozornost vozačima koji su planirali putovanje kroz Jablanicu da odlože putovanje do stabilizacije vremena. 

Snijeg je tvrtku koja održava ovu dionicu iznenadio i krajem prosinca. Tada su mnogobrojna vozila također zapela u snijegu, dok su iz ove tvrtke tvrdili kako je ''cesta prohodna ako je na njoj manje od 10 centimetara snijega'' te kako je ''sva raspoloživa mehanizacija na terenu''.

A tko je tada prošao spomenutom dionicom, jedinu mehanizaciju koju je mogao vidjeti bili su građani koji su lopatali snijeg tamo gdje je njima smetao i opet ga izlopatavali na prometnicu.

Foto: Bljesak.info / ''Očišćena'' dionica M-17 od Konjica prema Jablanici

''Nemoguće je da sve prometnice u vrijeme obilnih padalina budu u tom momentu očišćene do asfalta'', navedeno je tada u priopćenju.

Iako isfurana, ovoga puta uzrečica kako je snijeg iznenadio službe usred zime te kako su oni koji održavaju ceste snijeg dočekali skromno u krugu obitelji, očito postaje naša zbilja.

Kopirati
Drag cursor here to close