Hrvatska

Kanaderi ugasili novi požar na Braču

Vijesti / Flash | 18. 07. 2017. u 11:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri kanadera u utorak ujutro su u vrlo kratkom vremenu ugasili najnoviji požar koji je izbio na Braču, a nakon ove akcije četiri kanadera i dva airtractora nastavljaju gasiti požare kod Splita, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

U MORH-u kažu kako su požar na Braču brzom reakcijom ugasila tri kanadera Oružanih snaga RH, koji su bili angažirani na požarištu Dugave-Srinjine-Žrnovnica-Perun kod Splita.

Navode i kako je još uvijek aktivan požar u Ceranjima kod Benkovca, gdje djeluju dva airtractora, dok je na novo požarište Dugobabe kod Splita upućen vojni helikopter, koji će s vjedrom gasiti ovo požarište, javlja Hina.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 99 požara (37 u Šibensko-kninskoj, 30 u Splitsko-dalmatinskoj, 25 u Zadarskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

U dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile su oko 750 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 26.000 tona vode te prevezena 193 vatrogasca i vojnika te 12 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Kopirati
Drag cursor here to close