Podijeljeni stavovi

Kakve kazne očekuju odgovorne zbog napada u Stocu?

Vijesti / Flash | 03. 10. 2016. u 17:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stolac je jučer pokazao ružnu stranu ovih lokalnih izbora. Zbog incidenta izbori nisu održani. Čeka se policijski izvještaj o počinjenom kaznenom djelu kojeg Tužiteljstvu HNŽ treba dostaviti policija.

Ukoliko se prvi navodi o uništavanju izbornih dokumenata pokažu točnim, Tužiteljstvo HNŽ bi za odgovorne moglo zatražiti kaznu od šest mjeseci do pet godina zatvora. Čeka se i odluka hoće li i kada doći do ponavljanja izbora.

U Inicijativi za Stolac za N1 su rekli kako nije došlo do tjelesnog obračuna, te da su se obraćali Središnjem izbornim povjerenstvu i institucijama kako bi ukazali na neregularnosti.

Pripremaju, kako kažu, prigovor i traže da se izbori provedu ponovo uz uvjet da budu prisutni međunarodni promatrači, te da Perić bude smijenjen.

''Upozoravali smo na 400 mrtvih na prijavljene u Hrvatskoj no to se nije ispoštovalo, ako će ići redom da rješavaju jučerašnji dan pa prijašnje prijave, to ne valja'', rekli su iz Inicijative za N1.

''Ja mogu reći da je miniran Ustav BiH s ovim činom neprovođenja izbora, te da oni koji se kunu u Ustav i BiH su izvršili kazneno djelo i očekujemo istrage od svih nadležnih institucija'', rekao je načelnik Stoca Stjepan Bošković.

Građani većinom osuđuju incidente, dok drugi misle da su incidenti opravdani jer, kako kažu, drugačije se ne bi moglo zaustaviti kršenje izbornih pravila.

Kopirati
Drag cursor here to close