Samo nek' se sjedi

Kako su se rasporedili državni službenici u Federaciji

Vijesti / Flash | 09. 02. 2017. u 08:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 59 federalnih institucija, odnosno tijela uprave, ukupno je uspoelsno 2014 državnih službenika, podaci su Agencije za državnu službu koji su nedavno dostavljeni federalnoj Vladi.

Od tog broja, piše Večernji list, 197 je rukovodećih državnih službenika.

Najviše državnih službenika zaposleno je u Poreznoj upravi - 604 i Federalnoj upravi za inspekcijske poslove – 138 što je logično imajući u vidu djelatnost ovih institucija.

Po broju državnih službenika slijedi Federalni zavod za statistiku, gdje radi 113 državnih službenika.

Sve ostale federalne institucije imaju manje od 100 zaposlenih državnih službenika pa tako, primjerice, Federalna uprava policije ima 44, Federalna uprava civilne zaštite 36, Federalni agromediteranski zavod 34, a Financijska policija 28 državnih službenika.

Najmanje državnih službenika, samo po jedan, angažirano je u Uredu Vlade Federacije BiH za europske integracije i u Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom, naveo je Večernjak.

Inače, ranije su objavljeni revizorski podaci koji pokazuju kako je u institucijama Federacije BiH uposleno 6.899 ljudi, te da je na njihove plaće i prateće novčane naknade iz federalnoga proračuna tijekom 2015. godine izdvojeno je više od 203 milijuna KM.

Prema nekim najavama iz federalne Vlade, broj zaposlenika 2017. godine bi trebao biti smanjen za 150 u odnosu na broj planiran u proračunu Federacije BiH za 2016. godinu. Vlada je objavila kako bi to na kraju rezultiralo uštedom od oko deset milijuna

Kopirati
Drag cursor here to close