Pripreme u punom jeku

Kako se stranke i kandidati spremaju za mostarske izbore?

Stranke i neovisni kandidati već slažu liste i koalicije, a danas je službeno predstavljena nova koalicija koju čine SDA, BPS Sefer Halilović i BH zeleni
Vijesti / Flash | 05. 06. 2024. u 22:06 Bljesak.info
RTV HB | Kako se stranke i kandidati spremaju za mostarske izbore?

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru, gradu s izraženim multietničkim karakterom, pripreme za predstojeće izbore u punom su jeku. Stranke i neovisni kandidati već slažu liste i koalicije, a danas je službeno predstavljena nova koalicija koju čine SDA, BPS Sefer Halilović i BH zeleni, prenosi RTV-HB.

Na predstavljanju koalicije, poziv na jedinstvo bio je usmjeren na pitanja središnje gradske zone, ali i drugih gradskih problema. "Naš cilj je ujediniti Mostar i raditi za boljitak svih građana," izjavio je Alis Čolaković, predsjednik GO SDA Mostar. Selvid Hurtić, predsjednik stranke BH zeleni, dodao je kako je očuvanje okoliša i održivi razvoj ključni prioritet njihove koalicije.

Iako su SDA i HDZ najveći konkurenti, oni su također suradnici u gradskoj vlasti Mostara. HDZ još nije objavio sva imena kandidata za nadolazeće izbore, ali se očekuje da će uz aktualne vijećnike biti i novih lica.

"Posebna pažnja bit će posvećena određenim gradskim zonama kako bismo osigurali ravnomjerni razvoj," istaknuo je Vlatko Marinović iz GV Mostar (HDZ BiH).

Republikanci u Mostaru redovito postižu dobre rezultate, a njihova lista bit će kombinacija iskusnih i novih kadrova. "Politike kojima ćemo se baviti predstavit ćemo neposredno prije početka kampanje," izjavio je Silvio Bubalo iz GV Mostar (HRS).

Među neovisnim kandidatima, Boška Ćavar će ponovno pokušati ući u vijeće, ovaj put kao neovisna kandidatkinja. "Moj glavni motiv je borba za transparentnost i bolji život građana Mostara," naglasila je Ćavar.

Uz već poznate političke opcije, na izbore će izaći i neki novi pokreti. Konačna imena kandidata i liste očekuju se u idućem mjesecu, kada se završe unutarstranački razgovori. Mostarci mogu očekivati još jednu dinamičnu borbu za svaki glas na predstojećim izborima.2024.

Kopirati
Drag cursor here to close