''Pun ceker para''

Kako se skupljao novac za skokove sa Starog mosta?!

Za vrijeme pandemije koronavirusa tradicionalni Mostarski skokovi trebali su biti otkazani. No, netko se ipak dosjetio načina kako da skupi novac za održavanje ove dugogodišnje mostarske manifestacije, koja je između ostalog simbola Mostara.
Vijesti / Flash | 05. 03. 2024. u 12:50 M.L. | Bljesak.info
Pun ceker para za Mostarske skokove

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska vijećnica Adela Gosto nedavno je bila gošća podcasta ''Sredinom'' na portalu Bljesak.

Gosto je članica Kluba skakača u vodu ''Mostari'', i tijekom razgovora je naglasila da je emotivno vezana za skakače jer je to ''način odgoja''. Rekla je da su Stari most i skokovi ''dio amaneta'' koji joj je ostavljen, ali ne samo njoj - nego svima koji vole Mostar, kao dio ljubavi prema gradu.

''Mislim da nisu prošli nijedni skokovi a da ih nisam gledala'', ispričala je mostarska vijećnica za Bljesak. Istaknula je i da je prva žena članica Kluba skakača ''Mostari'' jer gledajući kroz povijest u ovaj klub se nisu primale žene.

Na upit kako su upravo nju prihvatili da bud članica, Gosto se vratila unatrag u vrijeme pandemije covida i podjsetila što se tada  događalo.

''Skokovi su trebali biti otkazani, jer je vrijeme korone. Svi sponzori su otkazali, a ja sam do tada pomagala u Klubu skakača u vodu 'Mostari'. Te godine, 3-4 dana pred skokove svi su otkazali, nema se para...i nazvao me predsjednik Kluba skakača i rekao: pomozi. Ja sam inače od ranije aktivna u sportskom menadžmentu, sponzorstvima i ugovorima. Pristala sam i pitala koliko je to para. Tek kad sam prihvatila i spustila slušalicu shvatila sam da imam tri dana da donesem novac'', rekla je Adela Gosto u podcastu ''Sredinom''.

Radilo se pozamašnoj svoti novca.

''Pošto te godine nije bilo gledatelja, ja sam se dosjetila prodaje donatorskih karata. Tu ideju je kasnije preuzeo Velež, a onda i Željezničar. Kupovale su se ulaznice za skokove koje nećete gledati. Ali ljudi su kupovali, ja sam išla od vrata do vrata, ujutro u 7 sati bih izašla iz kuće i došla u ponoć. Sjećam se da sam nakon tri dana, odnosno jedan dan pred skokove donijela platneni ceker iz kojeg sam istresla sve pare'', ispričala je Mostarka, koja je zahvaljujući ovom potezu i ljubavi prema gradu, te skokovima - dobila pristupnicu u Klub skakača u vodu ''Mostari''.

Sada je Adela Gosto članica Predsjedništva ovog mostarskog Kluba. 

Cijeli podcast pogledajte u videu ispod.

Video: SREDINOM #61 | ADELA GOSTO: IMA MOMENATA KADA SE PITAM 

 

Kopirati
Drag cursor here to close