CER

Kabiri izabran za člana Upravnog odbora europske zaklade rabina

Amir Gross Kabiri u proteklih nekoliko godina duboko je uključen u pitanja vezana uz židovsku zajednicu u BiH i dobrobit njezinih članova.
Vijesti / Flash | 23. 09. 2022. u 12:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amir Gross Kabiri, predsjednik Židovske zajednice u Mostaru, nedavno je izabran za člana Upravnog odbora Konferencije europske zaklade rabina (CER).

Amir Gross Kabiri u proteklih nekoliko godina duboko je uključen u pitanja vezana uz židovsku zajednicu u BiH i dobrobit njezinih članova, piše bh. izdanje Večernjeg lista.

Konferencija europskih rabina - CER najmoćnija je židovska organizacija u Europi. Osnovana je davne 1956. i blisko surađuje sa Svjetskim židovskim kongresom. Uvidom u sastav vodstva, odnosno Upravnog odbora CER-a, može se vidjeti snaga svih pojedinaca koji vode tu organizaciju.

Radeći s nacionalnim i vjerskim vođama diljem Europe, misija CER-a je služiti židovskim zajednicama diljem Europe te predstavljati i štititi 1,7 milijuna Židova koji trenutačno žive u Europi.

Izvršni direktor i šef osoblja predsjednika CER-a Gady Gronich nedavno je posjetio Mostar i nazočio svečanom otvaranju Gospodarske komore Države Izrael u BiH, podsjeća Večernji list.

Još jedan cilj koji si je CER postavio je promicanje politike službenika za zaštitu djece koja se temelji na imenovanju službenika za zaštitu djece u židovskim i nežidovskim zajednicama i iz njih u Europi, kojima će biti povjeren zadatak brige o sigurnosti djece i koji će biti zaduženi za to da ni jedno dijete ne bude zlostavljano. Kako bi pomogao unaprijediti svoje programe i postići svoje ciljeve, CER je osnovao Upravni odbor.

Članovi Upravnog odbora su međunarodno cijenjene žene i muškarci iz židovske zajednice, kao i prijatelji židovske zajednice, koji su utjecajni u područjima poslovanja, medija i politike. Sve članove imenuje predsjednik CER-a, kojeg članovi redovito savjetuju o političkim, financijskim i društvenim pitanjima.

BiH i njezine židovske zajednice do sada nisu bile zastupljene u Konferenciji europskih rabina, a imenovanje Kabirija u Upravni odbor ove ugledne i utjecajne europske institucije upućuje na njegove dugoročne namjere da nastavi angažman u životu židovske i nežidovske zajednice u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close