Iako je u zatvoru

Julija Timošenko nositeljica liste za parlamentarne izbore

Vijesti / Flash | 31. 07. 2012. u 07:30 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Julija Timošenko bit će nositeljica liste glavnog opozicicjskog saveza na parlamentarnim izborima u listopadu.

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, koja izdržava sedmogodišnju kaznu zatvora za zloupotrebu položaja, simbolično će biti nositeljica liste glavnog opozicijskog saveza na parlamentarnim izborima u listopadu, koji je kampanju počeo u ponedjeljak.

Politički savez koji objedinjuje stranku Julije Timošenko i bivšeg predsjednika parlamenta Arsenija Jacenjuka odlučio je na kongresu da opozicijsku čelnicu stavi na čelo liste, dok se ona nalazi u zatvoru. Ti parlamentarni izbori bit će prvi veliki test nakon izbora predsjednika Viktora Janukoviča 2010. koje će Zapad pomno pratiti radi procesa protiv pripadnika oporbe, poseno Timošenko.

Europska unija i Sjedinjene Države traže oslobađanje bivše premijerke, koja je zbog hernije diska u svibnju prebačena u kliniku u Harkivu. Tri njemačka liječnika berlinske klinike posjetili su opozicijsku čelnicu u ponedjeljak i predložili nastavak liječenja još četiri do osam tjedana. Konačnu odluku o tome će donijeti ukrajinske vlasti koje sumnjaju da Nijemci odugovlače s liječenjem.

Kopirati
Drag cursor here to close