Čeka se izvješće

Još uvijek se ne zna kolika je šteta na zgradi Vlade HNŽ-a

Vijesti / Flash | 21. 03. 2014. u 08:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još nema službenih informacija o visini štete koja je 7. veljače u nasilnim prosvjedima pričinjena na zgradi Đačkog doma u Mostaru gdje se nalaze prostorije Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

''Ukupna šteta još nije utvrđena jer još uvijek čekamo konačnu riječ ovlaštenih sudskih vještaka koje je Vlada HNŽ-a angažirala'', kazao je u izjavi za Fenu glasnogovornik županijske Vlade Pero Pavlović, dodavši kako se idućih dana očekuju izvješća sudskih vještaka.

Pavlović je napomenuo kako će javnost biti pravodobno obaviještena o nastaloj šteti čim o tome dobiju službene informacije.

Što se tiče obnove Đačkog doma, koji je dijelom zapaljen u nasilnim prosvjedima, Pavlović je kazao kako je obnova u završnoj fazi, odnosno ostala je još nabava namještaja te tehnike koja se koristila za snimanja sjednica županijske Vlade, kao i druge tehničke opreme

''Obnovljena je dvorana za sastanke te nekoliko ureda i prostorija na 1., 2. i 3. katu zgrade. Također, uređeno je i vanjsko pročelje zgrade, odnosno urađena je nova fasada te su stavljeni novi otvori'', kazao je Pavlović.

U nasilnim prosvjedima 7. veljače u Mostaru zapaljeno je i uništeno nekoliko zgrada, među kojima i zgrada Vlade HNŽ-a, Gradske uprave Mostara, te sjedišta HDZ-a BiH i SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close