SIPA

Još traje kriminalistička obrada nad Radončićem

Vijesti / Flash | 26. 01. 2016. u 08:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su, u operativnoj akciji ''Lutka2'', na području Hadžića slobode lišili F.R. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo ometanje rada pravosuđa i pretresli objekte na tri lokacije na području Sarajeva.

Navedene aktivnosti realizirane se po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH.

Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade koja i dalje traje. Također, poduzimaju su i druge radnje dokazivanje (pretresi, saslušanja svjedoka i dr.).

Nakon kriminalističke obrade, osoba lišena slobode tijekom dana bit će, uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i počiniteljima, predana Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje, priopćeno je iz SIPA-e.

U ovoj fazi istrage SIPA ne može iznositi druge informacije u javnost.

Podsjećamo, povodom uhićenja predsjednika Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBB BiH) Fahrudina Radončića zakazana je hitna sjednica rukovodstva ove stranke, nakon koje se medijima obratio potpredsjednik SBB-a BiH Mirsad Đonlagić.

SBB BiH uhićenje Radončića nazvalo je "krajnje neprimjerenom demonstracijom sile".

"SBB najoštrije osuđuje privođenje Radončića koje je krajnje neprimjerena demonstracija sile i dosad nezabilježenog pokušaja eliminacije političkih protivnika od strane obiteljsko-kriminalnih klanova moći. SBB je potpuno uvjeren da je Radončić apsolutno nevin te da je riječ o političkoj montaži. Indikativno je da u vrijeme kada svjedočimo stabilizaciji prilika u BiH kada je nova koalicija počela s radom na sceni imamo brutalno zloupotrebu pravosudnog sistema. Vjerujemo u poštenje i profesionalizam u Tužiteljstvu BiH. Sigurno smo da će ovaj sramni sud u konačnici dovesti do demontaže kriminalnog miljea u Sudu BiH. Ovaj čin izazvao je brojne tenzije članova SBB-a BiH, apeliramo na članstvo da ne poduzimaju nikakve ishitrene aktivnosti", rekao je Đonlagić.

Kopirati
Drag cursor here to close