105.000 eura

Još jedno oduzimanje imovine u slučaju Bosnalijek

Vijesti / Flash | 24. 07. 2017. u 11:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom zaprimila je rješenje Kantonalnog suda u Sarajevu o preuzimanju gotovog novca u ukupnom iznosu od 105.000 eura koje je već u ranijem razdoblju bilo privremeno oduzeto na osnovu naredbe Kantonalnog suda.

''Novac koji je ranije u istražnom postupku oduzet Hasanu Šepi, u predmetu Bosnalijek, koji je bio deponovan u Kantonalnom sudu u Sarajevu se sada predaje na upravljanje Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom do konačne odluke na dalje postupanje u skladu sa Zakonom o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u FBiH'', kazao je direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom Kenan Kapo, priopćeno je iz te agencije.

Podsjetimo, Kantonalni sud Sarajevo je, na prijedlog Tužiteljstva Kantona Sarajevo, donio rješenje kojim se vila u vlasništvu obitelji Arslanagić dodjeljuje Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom, potvrđeno je Feni u Kantonalnom tužiteljstvu.

U skladu s Rješenjem KSS-a, optuženici u 'slučaju Bosnalijek' - Edin Arslanagić, bivši generalni direktor Bosnalijeka i njegov sin Amar izgubili su mogućnost upravljanja spomenutom nekretninom.

Inače, akteri slučaja Bosnalijek, u kojem su osim Edina i Amara Arslanagića, optuženi i Šefik Handžić, Hasan Šepo, Aida Selvić i Jasmin Šepo terete se za organizirani kriminal u vezi sa zloupotrebom položaja i ovlasti, pranjem novca, poreznom utajom, krivotvorenjem službenih isprava, te sklapanjem štetnih ugovora, čime su Bosnalijek, proračun Federacije BiH i proračun Kantona Sarajevo oštećeni za više od 23 milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close