Terenski rad

Jordanac nelegalno boravio kod Bileće, Albanci vraćeni sa granice

Vijesti / Flash | 08. 12. 2016. u 12:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mješovita patrola službenika Jedinice granične policije Trebinje i Odjeljenja granične sigurnosti Nikšić Ministarstva unutarnjih poslova Crne Gore otkrila je državljanina Jordana u ilegalnom prelasku državne granice.

Kontroliran je 7.12.2016. godine u graničnom pojasu na području Bileće. Strani državljanin je prekršajno procesuiran i predat Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine 7.12.2016. godine nisu dozvolili ulazak 19 stranih državljana zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u našu zemlju. Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nije dozvoljen ulazak sedmorici državljana Bangladeša koji su u BiH stigli letom iz Beograda.

Na međunarodnim graničnim prijelazima Deleuša i Hum ulazak nije dozvoljen 12 državljana Albanije. Stranim državljanima, u skladu sa Zakonom o strancima BiH, uručena su rješenja o odbijanju ulaska u BiH.

Službenici Jedinice granične policije Orašje 7.12.2016. godine lišili su slobode E.A. (1987.) državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Sud BiH radi izdržavanja kazne zatvora zbog kaznenog djela 'Neovlašten promet opojnim drogama'. Osoba je kontrolirana na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje pri izlasku iz BiH. E.A. je predat službenicima Kazneno-popravnog zavoda Zenica, navodi se u priopćenju Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close