suradnja

Johnson Ivaniću: Potrebne pozitivnije vijesti iz BiH

Vijesti / Flash | 18. 11. 2016. u 10:12 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić razgovarao je sinoć u Londonu s britanskim šefom diplomacije Borisom Johnsonom o političkim prilikama u BiH, te svojim namjerama tijekom osmomjesečnog predsjedavanja.

Ivanić je informirao ministra vanjskih poslova Velike Britanije o žel?i da u sljedećih osam mjeseci fokus svih političkih diskusija vrati na pitanja koja se tiču budućnosti, a ne prošlosti. Također je izrazio očekivanje da će međunarodna zajednica podržati njegove napore i da će i Velika Britanija, kao članica Vijeća za provođenje mira u BiH, pružiti podršku na tom putu.

Predsjedavajući Ivanić i ministar Johnson složili su se da su iz BiH i regije potrebne pozitivnije vijesti i da je ovo jedan od načina za njihovu realizaciju.

Sugovornici su razgovarali i o interesu da tijekom 2017. godine u Londonu bude održana velika investicijska konferencija za BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Ivanić je naglasio i da bi bilo vrlo korisno da u narednom razdoblju bude održan zajednički sastanak vlasti Srbije, Hrvatske i BiH o gorućim pitanjima u regiji, te izrazio očekivanje da će njegov prijedlog dobiti podršku i u međunarodnoj zajednici.

Kopirati
Drag cursor here to close