Iz Tužiteljstva

Jesu li nemoralne ponude vlasnika stana studentici kazneno djelo?

''Ponašanje muškarca je u svakom slučaju nemoralno i za svaku osudu, ali u tom ponašanju nema elemenata bilo kojeg kaznenog djela''
Vijesti / Flash | 15. 03. 2023. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nemoralna ponuda vlasnika stana u Mostaru koji je tražio od studentice seksualne usluge u zamjenu za nižu cijenu stanarine zgrozila je javnost u Hercegovini.

Slučaj nije prijavljen policiji, no u njemu kao takvom ne postoji kaznenog djela.

Josipa Aničić, županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovčake, kaže da bi se konkretnom slučaju moglo raditi o nekom obliku seksualnog uznemiravanja studentice u smislu diskriminacije na osnovu spola.

''Što podrazumijeva svaki neželjeni oblik verbalnog, neverbalnog ili fizičkog ponašanja spolne prirode kojim se želi povrijediti dostojanstvo osobe. Ponašanje muškarca je u svakom slučaju nemoralno i za svaku osudu, ali u tom ponašanju nema elemenata bilo kojeg kaznenog djela'', izjavio je za portal Jabuka.tv županijski tužitelj Josip Aničić.

Podsjetimo, jutros se pisalo kako je muškarac koji iznajmljuje stan u Mostaru tražio je od studentice seksualne usluge u zamjenu za nižu cijenu stanarine.

Studentica je ispričala kako je preko online platformi pronašla stan za iznajmljivanje te se javila vlasniku. Nakon par poruka koje su razmijenili o tehničkim karakteristikama stana te što isti posjeduje, pokušali su se dogovoriti oko cijene. Pošto studentica je trebala živjeti sama, tražila je da se cijena od 500 KM spusti, bar na 350 KM.

Obradovale smo se kada je rekao da može niža cijena, a onda je uslijedila šok poruka'', izjavila je ogorčena studentica. Vlasnik stana tražio je od nje seksualne usluge kako bi joj spustio cijenu stana, navodeći čak da ne mora ništa ni plaćati ako pristane na to. 

Prepiska koju su pojedini mediji objavili a sadrži fotografiju profila ''navodnog stanodavca'' je ukradena s privatnog profila, što nam je potvrdila i osoba čija je fotografija iskorištena u prepsici.

Kopirati
Drag cursor here to close