Zajednički stožer

Jeleč na sastanku vojnog kolektiva o ubojstvu dva vojnika i bacanju eksplozivne naprave

Vijesti / Flash | 23. 11. 2015. u 15:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po završetku obaveza u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a u cilju pravovremenog informiranja javnosti, načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general-pukovnik Anto Jeleč je sa zamjenicima, general-majorima Mirkom Tepšićem i Senadom Mašovićem, održao sastanak vojnog kolektiva kome su prisustvovali pripadnici svih organizacijskih cjelina Zajedničkog stožera, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Cilj je bilo interno informiranje članova vojnog kolektiva u vezi s nedavnim ubojstvom i ranjavanjem pripadnika Oružanih snaga BiH ispred kasarne "Rajlovac“ u večernjim satima u Sarajevu 18. studenog, koje je i od nadležnih državnih institucija službeno okarakterizirano kao teroristički akt napada na Oružane snage BiH i Bosnu i Hercegovinu.

Također, cilj sastanka je informiranje u vezi s nedavnim bacanjem eksplozivne naprave ispred službenog auta načelnika Zajedničkog stožera generala Jeleča u popodnevnim satima 20. studenog u tunelu "Salakovac“ na magistralnom putu M-17 Sarajevo - Mostar.

Na početku sastanka minutom šutnje odana je počast ubijenim pripadnicima Oružanih snaga.

''Oružane snage BiH su jedna obitelj koja je nažalost izgubila svoja dva člana. Napad na nenaoružane pripadnike Oružanih snaga BiH predstavlja napad na cijele Oružane snage i našu državu BiH'', istaknuo je general Jeleč. Nakon izvršene analize navedenih događaja, pozvao je sve pripadnike Oružanih snaga na povećan oprez, kao i na pravovremeno, kvalitetno, profesionalno i odgovorno izvršavanje svakodnevnih zadataka i obaveza na njihovim formacijskim mjestima.

General Jeleč je posebno naglasio važnost međusobnog razumijevanja i suradnje svih pripadnika kako u okviru Zajedničkog stožera tako i Oružanih snaga BiH sa svim subjektima obrambeno-sigurnosnog sustava BiH a u cilju predupređivanja i sprečavanja ovakvih i sličnih događaja i pojava ubuduće.

Istaknuo je važnost lične sigurnosti svakog pripadnika Oružanih snaga BiH kao i značaja pravovremene primjene mjera operativne sigurnosti prilikom izvršenja svih planskih i vanrednih aktivnosti zapovjedi i jedinica Oružanih snaga na svim lokacijama razmještaja širom BiH.

Nakon naređenja i uputstva za daljnji rad pripadnicima Zajedničkog stožera, general Jeleč je pokrenuo inicijativu prikupljanja dobrovoljne financijske pomoći obiteljima ubijenih pripadnika Oružanih snaga, koja je tijekom sastanka jednoglasno prihvaćena.

Na kraju obraćanja je istaknuo da su Oružane snage kao garant i faktor mira i stabilnosti u BiH, bez obzira na to što su na meti neprijatelja države, riješeni da i dalje, još odlučnije, efikasnije i hrabrije nastave realizaciju svoje misije i zadataka u službi i interesu svih građana BiH a u cilju jačanja i izgradnje bolje i prosperitetnije BiH, navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close