UNO

Jednostavan uredski namještaj za 800.000 KM

Vijesti / Flash | 13. 02. 2015. u 08:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava za neizravno oporezivanje BiH nedavno je raspisala međunarodni javni natječaj za kupovinu namještaja kojim će opremiti novo sarajevsko sjedište Uprave.

Kako su objavile Nezavisne novine, za ove namjene iz blagajne Uprave planirano je čak do 800.000 KM, što predstavlja prilično veliki iznos, bez obzira na to što je riječ o opremanju više katova nove zgrade.

Prema riječima Ratka Kovačevića, portparola UNO BiH, otvaranje ponuda je 23. ožujka, a u Upravi očekuju da bi nakon kompletno provedene procedure novoizgrađeni objekt mogao biti useljiv sredinom godine.

"Ukupna vrijednost koju je UNO imala na raspolaganju, a u skladu s Odlukom o višegodišnjim kapitalnim ulaganjima, za nabavku namještaja za novu zgradu u Sarajevu je 683.760 KM, plus pripadajući PDV. Međutim, mi u UNO BiH očekujemo da će konačna vrijednost nabavke namještaja biti manja", ističe Kovačević.

Na pitanje zašto je ovaj aranžman ovako skup, Kovačević odgovara da UNO BiH putem tendera traži "potpuno jednostavan uredski namještaj, bez bilo kakvih skupocjenih elemenata".

"Smatramo da ukupna cijena koja će biti plaćena nije velika, s obzirom na to da opremamo prizemlje i šest katova zgrade, tj. 3.890 četvornih metara prostora", ističe Kovačević.

Pojašnjava da će, između ostalog, biti kupljeno 420 radnih i konferencijskih stolova, 615 stolica, 350 ormara, kao i 267 ladičara. Također, UNO će kupiti i 292 pokretna kolica za kućišta računala, 79 arhivskih polica, veliki pult za šalter-salu i manji pultovi za prijemne urede, kao i 95 vješalica, korpe za otpatke i trakaste zavjese za kompletan objekt.

Kopirati
Drag cursor here to close