Nakon samoizolacije

Jedna osoba primljena u mostarsku bolnicu zbog sumnje na koronavirus

Radi se o osobi iz jednog južnog mostarskog naselja, koja je u SKB Mostar prebačena posebno opremljenim medicinskim vozilim za ove namjene.
Vijesti / Flash | 29. 02. 2020. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna osoba prevezena je u subotu ujutro na Kliniku za infektivne bolesti SKB Mostar zbog sumnje na koronavirus.

Radi se o osobi iz jednog južnog mostarskog naselja, koja je u SKB Mostar prebačena posebno opremljenim medicinskim vozilim za ove namjene.

Osoba je ranije boravila u Italiji, a nakon povratka kuci je bila u samoizolaciji, doznajemo neslužbeno.

Zbog određenih simptoma sumnja se da je moguće kako je osoba zaražena koronavirusom.

Od navedene osobe bi trebali biti uzeti uzroci krvi koji bi potom trebali biti poslani na testiranje u Sarajevo.

Pokušali smo jutros kontaktirati Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije koji je u petak objavio dežurne brojeve telefona za sve građane, međutim na oba broja koji su navedeni za pozive vikendom javljala se govorna pošta.

Podsjetimo, Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije zadužen za poduzimanje mjera zaštite pučanstva od koronavirusa u HNŽ održao je u petak sastanak na kojem je, uz ostalo, istaknuto kako su u posljednja 24 sata u Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, zaprimljena dva bolesnika s kliničkom i epidemiološkom sumnjom na koronavirus koji su zbrinuti po svim uzusima struke i važećim napucima, te je urađeno specifično testiranje na virus COVID-19.

Dobiveni nalazi su negativni, a o njihovu daljnjem liječenju odlučit će kliničari-infektolozi.

Nakon objave članka, javio nam se liječnik-član Kriznog stožera.

Liječnik ističe da broj njegovog mobilnog telefona, kojeg je Vlada u petak priopćila javnosti, služi za internu komunikaciju liječnika i evenutalno zaraženih osoba, kao i u slučajnu neposredne hitnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close