Upozorenje

Jedna ili više osoba vrše lažno predstavljanje, budite na oprezu

Vijesti / Flash | 27. 09. 2013. u 10:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ured za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izdao je priopćenje za javnost u kojem se kaže:

"Već duže vremena, skoro od stupanja na dužnost reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića, Islamska zajednica i reisu-l-ulema su suočeni s problemom lažnog predstavljanja osobe ili više osoba koje pozivaju pojedince, medije i gospodarske subjekte i predstavljaju se kao reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović ili, pak, da su ovlaštene od reisu-l-uleme i Rijaseta za prikupljanje novčanih sredstava radi liječenja ili pomoći bolesnim i socijalno ugroženim osobama.

Nažalost neki pojedinci i gospodarski subjekti su, ne provjeravajući i ne sumnjajući da se može netko poigravati s moralnim kredibilitetom Islamske zajednice i reisu-l-uleme, uplaćivali značajna sredstva po pozivu tih osoba.

Žao nam je zbog onih koji su bili predmet prijevare i uznemiravani, međutim Rijaset Islamske zajednice još jednom upozorava na oprez i da su svi takvi pozivi lažni. Također, Rijaset Islamske zajednice je ranije u dva navrata putem priopćenja za javnost upozoravao na slučajeve prijevare i lažnog predstavljanja.

Ipak, u posljednje vrijeme Rijaset je u više navrata informiran da se nastavljaju kontaktirati pojedinci i gospodarski subjekti i od njih se traži pomoć za liječenje, stipendiranje i pomoć za siromašne, a sve pod izgovorom da to čini osobno reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović ili po njegovom ovlaštenju.

Štoviše, jedna osoba koja se ranije predstavljala kao reisu-l-ulema je identificirana, policijski saslušavana i predavana u nadležnost tužiteljstva, ali ona se i dalje nalazi na slobodi i nastavlja da radi isto kazneno djelo. Prema dostupnim saznanjima, zbog djela prijevare, ova osoba je ranije osuđivana i boravila u zatvoru.

Žalosno je da ovoliko dugo traje uznemiravanje ljudi i lažno predstavljanje, čime se nanosi moralna i materijalna šteta i narušava dignitet Islamske zajednice i institucije reisu-l-uleme. Također, čudno je da nadležni državni organi nisu u mogućnosti spriječiti ovo kazneno djelo", kaže se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close