Crna Gora

Jedan od osumnjičenih za planiranje terorističkog napada priznao krivnju

Vijesti / Flash | 29. 11. 2016. u 08:03 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od osumnjičenih za planiranje terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori i ubojstvo bivšeg premijera Mila Đukanovića, Mirko Velimirović priznao je krivnju, nakon što je sa Specijalnim tužiteljstvom potpisao sporazum o priznanju.

Velimirović je crnogorskim istražiteljima otkrio da se spremaju neredi u noći 16. listopada, a potom i detaljno ispričao plan kriminalne organizacije. U proširenoj naredbi o provođenju istrage navodi se da je Velimirović doprinio otkrivanju kriminalne organizacije, a njegov zadatak je bio da nabavlja, skladišti i čuva oružje i municiju i prenosi poruke, koje je dobivao, preko Aleksandra Sinđelića, koji je optužen da je jedan od organizatora planiranja terorističkog napada.

Aleksandar Sinđelić je prošlog tjedna dobio status svjedoka suradnika u procesu koji se vodi protiv ruskih državljana Eduarda Vladimiroviča Shirkova i Vladimira Nikolajeviča Popova, koji su okrivljeni za stvaranje kriminalne organizacije koja je planirala napad u Crnoj Gori u noći održavanja parlamentarnih izbora, 16. listopada.

Sinđelića i bivšeg šefa Žandarmerije Srbije Bratislava Dikića, Specijalno državno tužiteljstvo Crne Gore sumnjiči da su organizatori dvadesetočlane kriminalne skupine, koja je 16. listopada u Podgorici, na dan izbora, planirala da puca u građane okupljene ispred Skupštine i uhiti bivšeg premijera Mila Đukanovića.

Od 20 uhićenih u predizbornoj noći u Podgorici, Tužiteljstvo je, nakon saslušanja, šest osoba pustilo na slobodu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close