SBiH

Je li ugroženo financiranje zdravstvenih ustanova u HNŽ-u?

Vijesti / Flash | 08. 04. 2014. u 13:41 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Stranke za BiH Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) priopćeno je kako je u ponedjeljak na sjednici županijske Skupštine usvojen proračuna za 2014. godinu, ali ne i financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a, što je zakonska obveza.

- Proračun HNŽ-a je usvojen, dok financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a nije. Nije poznato kada će biti. O istome još nije raspravljala niti Vlada HNŽ-a, a tek onda to može učiniti Skupština. Pitanje je kada će se to usvojiti i kako će se zdravstvene ustanove financirati do tada - priopćeno je iz Stranke za BiH.

Iz te stranke upozoravaju kako je Zakonom o proračunima FBiH propisano da se uz županijske proračune usvajaju i financijski planovi zavoda zdravstvenog osiguranja i zavoda za zapošljavanje, što je na sjednici Skupštine HNŽ-a tražila Stranka za BiH, ali nije prihvaćeno od vladajuće većine.

Na istoj sjednici zastupnici Stranke za BiH upozorili su i na nezakonitost natječaja za prijem pripravnika u ministarstvima i institucijama HNŽ-a.

- Uvjetima natječaja za prijem pripravnika predviđeno je da se osim prosjeka ocjena, vremena provedenog na zavodu za zapošljavanje, invalidnosti, obavi i intervju. Prema pravilniku o jedinstvenim kriterijima i postupku izbora i prijema pripravnika s visokom stručnom spremom u organe državne službe Federacije BiH, intervju nije predviđen, i kao takav je nepotreban i služi samo da se izaberu podobni i partijski pripravnici - navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close