Teorija zavjere ili...?

Javio se putnik nestalog boeinga: ''Drže nas kao taoce! Živi smo, oteti i drogirani!''

Vijesti / Flash | 11. 04. 2014. u 19:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nestali malezijski zrakoplov možda ne bi trebalo tražiti u dubinama Indijskog oceana već na malenom otoku Diego Garcia gdje se nalazi jedna od najvećih američkih pomorskih baza.

Naime, iako je prošlo više od mjesec dana od nestanka malezijskog zrakoplova na letu MH370, činjenica da on još uvijek nije pronađen ne zaustavlja maštu teoretičara zavjera.

Tako se prije par dana pojavila se najluđa teorija do sada. Ona je potaknuta SMS-om kojeg je navodno poslao jedini Amerikanac koji se nalazio na letu MH370. Riječ je o IBM-ovom inženjeru Philipu Woodu.

''Zrakoplov kojim sam putovao je otet. Nepoznati vojnici drže nas kao taoce. Radim za IBM i uspio sam sakriti moj mobitel u rektum. Odvojen sam od ostalih putnika i nalazim se u ćeliji. Moje ime je Phillip Wood. Mislim da sam drogiran kao i to da ne mogu jasno misliti'', glasi navodno poruka koju je poslao.

U poruci koja je poslana 18. ožujka nalazi se i fotografija s koordinatama u blizini američke vojne baze Diego Garcia, na sićušnom izoliranom otoku u Indijskom oceanu gdje se nalazi pista na koju je Boeig mogao sletjeti.

To je potaklo neke teoretičare zavjere da misle kako se nestali zrakoplov nalazi baš na toj lokaciji.

Podsjetimo, ova teorija je postala aktualna kada je istraga pilotovog simulatora potvrdila da se na njemu nalazi simulacija piste u toj američkoj vojnoj bazi.

Američki novinar Jim Stone, jedan je od pobornika ove teorije, a nju temelji baš na poruci koju je navodno poslao Philip Wood. Uz poruku poslao i fotografiju na kojoj se ne vidi puno, ali Stone vjeruje da je razlog tome to što se putnik nalazi na jako mračnom mjestu.

Koliko nestanak malezijskog zrakoplova djeluje na maštu ljudi diljem svijeta svjedoči to što se do sada pisalo kako je zrakoplov oteo pilot pa ga namjerno srušio na dno Indijskog oceana jer je bio rastresen nakon što ga je napustila supruga, do toga da su ga oteli teroristi čiji je plan bio zabiti ga u blizance u Kuala Lumpuru.

Što se zapravo dogodilo možda ćemo saznati ako se uskoro pronađe crna kutija čiji su signali ipak otkriveni na dnu oceana.

Kopirati
Drag cursor here to close