''Opleo'' po sugrađanima

Jambo izbačen iz HSS-a: ''Petrov i Grmoja su obični prevaranti, a Most je sekta''

Vijesti / Flash | 09. 01. 2016. u 17:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U dvije i pol godine Metković je postao pogranična kasaba - bez ijednog projekta. Raskinut je ugovor sa Svjetskom bankom o pročišćivaču. Petrov dva mjeseca ucjenjuje čitavu Hrvatsku. Most je sekta - od silnih reformi ostalo je šest ministarstava. To je ekipa koja nikad nije ništa radila", kazao je nekadašnji gradonačelnik Metkovića Stipe Gabrić Jambo na sjednici Predsjedništva Hrvatske seljačke stranke.

"Šest ministarstava i na prvoj krivini oni će iskočiti iz vlaka i vjerojatno ćemo za šest mjeseci imati nove izbore. To su foteljaši - ta koalicija! I Domoljubna koalicija i MOST", kazao je Stipe Gabrić Jambo kojeg je Petrov svrgnuo s mjesta gradonačelnika Metkovića.

Komentirao je i obitelj Bože Petrova i njihovu povezanost s crkvom.

"Dođite u Metković i pitajte neka vam ljudi kažu tko je Petrov, a tko Grmoja. Petrovu je stric zvonio, drugi stric otvarao Crkvu, strina kitila crkvu, imali plaću i na crkvinom napravili kuću. I crkva sve vodi. Dođite u Metković i pitajte tko je Grmoja. Petrov u dvije i pol godine nije pomakao ni šalicu od kave", ljutito je rekao Jambo.

Nakon tog istupa iz HSS-a su poslali službeno priopćenje.

''Sukladno Statutu HSS-a, predsjednik Branko Hrg danas je donio odluku kojom je suspendirao Stipu Gabrića iz članstva stranke. Stipo Gabrić je suprotno Statutu HSS-a i Poslovniku o radu Predsjedništva i Proširenog predsjedništva HSS-a tijekom zajedničke sjednice Predsjedništva i Proširenog predsjedništva HSS-a neovlašteno od predsjednika HSS-a informirao javnost i na neprimjeren način iznosio osobne stavove o aktualnim političkim događanjima, a koji su u suprotnosti s odlukama tijela stranke te tako nanio nepopravljivu političku štetu ugledu i interesima HSS-a.

''Gabrićeva velika nervoza znači da radimo dobar posao te da preuzimanje dva bitna resora os strane Mosta - ministarstva pravosuđa i unutarnjih poslova, znači ubrzanje procesa protiv pretvorbenog kriminala i korupcije i borbe protiv lokalnih šerifa', poručio glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja u izjavi za HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close