tornado smrti

Jak tornado pogodio granicu SAD-a i Meksika: Najmanje 25 mrtvih, uništeno preko 400 domova

Vijesti / Flash | 26. 05. 2015. u 08:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje 25 osoba je poginulo u tornadu i nevremenu koji su zahvatili pogranični pojas između Meksika i SAD-a. Ministar unutarnjih poslova meksičke pokrajine Coahuila Victor Zamora je priopćio da je tornado prohujao regijom brzinom od 270 do 300 kilometara na sat i da je u potpunosti devastirao više od 1.000 objekata u gradu Ciudad Acuna. Na tisuće vozila je uništeno.

Spasiteljske ekipe u punom kapacitetu pretražuju ruševine iz kojih su do sada izvukli 13 beživotnih tijela, među kojima i troje djece. Pet osoba se vode kao nestale. Među nestalima je i beba koju je tornado odnio u korpi iz majčinih ruku. Načelnik Ciudad Acuna Evaristo Perez Rivera je priopćio da je u bolnicama hospitalizirano više od 300 ozlijeđenih osoba, prenosi Anadolija.

"Na većini područja grada nije ostao niti jedan nepomjereni kamen. Stabla su počupana iz korijenja, a nema objekta koji nije oštečen", kazao je Rivera. Tornadom pogođenu regiju će danas posjetiti i meksički predsjednik Enrique Pena Nieto. Usporedo s tim, olujno nevrijeme pogodilo je i američki Teksas u kojem je zbog obilnih padavina došlo do izlijevanja rijeke Blanco iz korita.

Najmanje 12 osoba je izgubilo život u poplavama. Iz južnih dijelova Teksasa je zbog tornada i poplave evakuirano više od 2.000 ljudi. Guverner Teksasa Greg Abbott je kazao da su olujom najugroženiji gradovi Wimberly i San Marcos, koji se nalaze na obali rijeke Blanco. U Dallasu se iz korita izlila rijeka Trinity i poplavila kompletna naselja.

Kopirati
Drag cursor here to close