Smrtni slučaj

Jadranko Prlić sletio u Sarajevo

Vijesti / Flash | 16. 09. 2015. u 11:55 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši predsjednik Vlade Hrvatske Republike Herceg Bosne i bivši ministar vanjskih poslova BiH, koji je prvostupanjskom presudom Haškog suda 2013. osuđen na 25 godina zatvora, doputovao je oko 13 sati zrakoplovom u Sarajevo, saznaje Hrvatski Medijski Servis.

Prlićevo puštanje na slobodu nije najavljeno iz Haškog suda, a neslužbeno Bljesak.info doznaje da je riječ o smrtnom slučaju u obitelji.

Prlić je najprije doputovao u Sarajevo, nakon čega se odmah uputio u Mostar, gdje je na rimokatoličkom groblju Šoinovac u Mostaru sahranjen njegov brat.

Prlić se dragovoljno pojavio preda Haškim sudom prije 11 godina. Nakon višegodišnjeg sudskog procesa njemu i još šestorici visokih vojnih i političkih dužnosnika Herceg Bosne 2013. osuđen je na 25 godina zatvora zbog kako je u presudi navedeno zločina nad bošnjačkim stanovništvom u BiH.

Tijekom rujna u Haškom sudu trebala bi se održati statusna konferencija u slučaju šestorice bivših dužnosnika Herceg Bosne, uključujući i Prlića, nakon koje bi se moglo znati više pojedinosti oko početka drugostupanjskoga postupka. Nakon ove konferencije moglo bi biti i jasnije kada bi tijekom 2016. godine trebao početi drugostupanjski postupak.

Kopirati
Drag cursor here to close