Mektić i Žnidar

Jačanje suradnje u borbi protiv terorizma i ilegalnih migracija

Vijesti / Flash | 19. 04. 2016. u 13:51 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Slovenije ostaju posvećeni jačanju suradnje i partnerskih odnosa posebno kada je u pitanju zajednička borba protiv organiziranog kriminala, korupcije, terorizma i ilegalnih migracija.

Potvrđeno je to tijekom sastanka ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića i slovenske ministrice unutarnjih poslova Vesne Györkös Žnidar danas u Brdu kod Kranja.

Posebno pažnja u sljedećem razdoblju bit će posvećena unapređenju razmjene informacija, prijenosu znanja i iskustava, te općenito podršci sigurnosnim strukturama BiH za brže ispunjavanje potrebnih uvjeta na europskom putu.

Ministri Žnidar i Mektić su razgovarali o problemu ilegalnih migracija, te je istaknuto da je u ovom segmentu neophodna suradnja i pravovremena razmjena informacija na regionalnoj i europskoj razini, priopćeno je danas iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Zaključeno je da će suradnja u ovoj oblasti između BiH i Slovenije biti znatno unapređena primjenom protokola o readmisiji, koji su ministri Žnidar i Mektić potpisali danas u Sloveniji, a tim protokolom precizirane su procedure povratka osoba koje borave bez dozvole na području ove dvije države.

Kopirati
Drag cursor here to close