Ljubuški-Posušje

Izvršene pojačane kontrole prometa: Kontrolirano 101 vozilo

Vijesti / Flash | 19. 03. 2012. u 11:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Noću sa subote na nedjelju, u vremenu od 22:00 – 04:00 h, PU Ljubuški i PU Posušje provele su lokalne akcije pojačane kontrole prometa. Cilj ovih akcija bio je otkrivanje i sankcioniranje osoba koje upravljaju motornim vozilima pod utjecajem alkohola, koje upravljaju motornim vozilima bez položenog vozačkog ispita ili čine druge teške prometne prekršaje.

Tijekom akcije policijski službenici PU Ljubuški kontrolirali su 62 vozača i vozila, a alkotestirali su 28 vozača. Izvršenim alkotestiranjima kod 6 vozača izmjerena je nedopuštena koncentracija alkohola u dahu – ti vozači isključeni su iz prometa i na licu mjesta su im uručeni prekršajni nalozi.

Evidentirana su još dva prometna prekršaja, a počiniteljima su uručeni prekršajni nalozi. Tijekom akcije policijski službenici PU Posušje kontrolirali su 39 vozila i vozača, a alkotestirano je 16 vozača. Izvršenim alkotestiranjima kod 2 vozača izmjerena je nedopuštena koncentracija alkohola u dahu.

Iz prometa su isključena tri vozača – dva zbog upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita; također, zbog neregistriranosti, iz prometa su isključena i dva motorna vozila.

Policijski službenici PU Posušje evidentirali su ukupno 14 prometnih prekršaja, uključujući navedene, a počiniteljima prekršaja već su uručeni prekršajni nalozi, stoji u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close