Mapa puta za BiH

Izvjestiteljica Europskog parlamenta Doris Pack: BiH sada može prionuti na posao!

Vijesti / Flash | 29. 06. 2012. u 07:39 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvjestiteljica Europskog parlamenta za BiH Doris Pack u intervjuu za današnji "Dnevni avaz" dobivanje Mape puta za BiH ocijenila je kao pomoć Europske komisije novoj koaliciji u našoj državi da ubrza proces priključenja Europskoj uniji.

Mapa puta, kaže, sada se treba doslovno implementirati, zbog čega je na bh. političke lidere apelirala da prionu na posao.

Lideri koji su u srijedu o Mapi puta razgovarali s europskim komesarom za proširenje Štefanom Fueleom, smatra Pack, moraju raditi na tome da BiH u što skorijem razdoblju ispuni nedostajuće uvjete za kandidatski status.

- Dobro je što su se u Briselu okupili lideri. Napominjem da to zajedništvo koje su demonstrirali mora trajati. Ne želim da se desi situacija da, kada se vrate kući, rade jedni protiv drugih, rekla je Pack.

Dodala je da su stvari u BiH opet stale.

Sada je došlo, ističe, do nove koalicije i nada se da će biti poboljšanja, s obzirom na to da je u međuvremenu cijeli proces priključenja EU bio zaustavljen.

Komentirajući posljednje političke događaje u našoj zemlji kazala je da iskreno želi da se u narednom razdoblju s novom koalicijom ne dešava situacija da se prvo ide korak naprijed pa onda dva koraka nazad.

- Trebat će više napora da se postignu ciljevi koji znače priključenje EU. Nova vlast može računati na to da će Europska komisija i Europski parlament sve učiniti da im pomognu na putu priključenja EU, ali taj posao morat će sami odraditi, istakla je Pack.
Naglašava da BiH treba ambijent koji će privlačiti ulagače i jaki pravosudni organi, snažan pravni sistem, te borba protiv korupcije.

Kopirati
Drag cursor here to close