State Department

Izvještaj o BiH: Korupcija i diskriminacija dvije glavne riječi

Vijesti / Flash | 14. 04. 2016. u 10:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korupcija vlasti ostala je i dalje najozbiljniji problem Bosne i Hercegovine, navodi s eu izvještaju Stare Departmenta o stanju ljudskih prava u BiH za 2015. godinu.

Korupcija je, navodi se, prouzrokovala stagniranje na političkom i ekonomskom planu dok pojedini političari manipuliraju dubokim etničkim podjelama slabeći demokraciju i vladavinu prava potičući diskriminaciju u većini aspekata svakodnevnog života te narušavanje javni diskurs u medijima i opstruira povratak raseljenih.

U izvještaju se spominje i uznemiravanje i zastrašivanje novinara i civilnog društva te ograničavanje pristupa javnosti točnim informacijama i odgovornosti političkih vođa.

State Department upozorava i na policijska zlostavljanja, pogotovo osumnjičenika tijekom ispitivanja, te na loše uvjete u zatvorima i pritvorima.

U izvještaju se, između ostalog, navodi i vjerska netrpeljivost, nezastupljenost manjina u političkom djelovanju i njihova diskriminacija, diskriminacija žena, osoba s invaliditetom i LGBT osoba te diskriminacija radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close