Plenković i Jandroković

Izrazi sućuti povodom smrti Mirka Grbešića dolaze i iz Hrvatske

''Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za njegova poduzeća i radnike, ali i za gospodarstvo Hrvatske i BiH, ocijenio je premijer dodavši da će nedostajati svima koji su s njim surađivali''.
Vijesti / Flash | 23. 08. 2022. u 19:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Andrej Plenković i Gordan Jandroković

Predsjednik Hrvatske Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji Mirka Grbešića, jednog od najvećih hrvatskih poduzetnika i vlasnika niza poznatih hrvatskih tvrtki.

Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za njegova poduzeća i radnike, ali i za gospodarstvo Hrvatske i BiH, ocijenio je premijer dodavši da će nedostajati svima koji su s njim surađivali.

"Pamtit ćemo ga kao uspješnog poslovnog čovjeka koji je svojim poduzetničkim duhom, znanjem i profesionalnošću unaprijedio poslovanje tvrtki kojima je bio na čelu i koje su pod njegovim vodstvom bilježile stalan rast."

"U ovim teškim trenucima primite izraze iskrene sućuti i poštovanja uime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno”, napisao je Plenković.

Sućut obitelji, prijateljima i kolegama Mirka Grbešića izrazio je i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković istaknuvši kako će ga javnost pamtiti kao jednog od najistaknutijih poduzetnika u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, prenosi.

"Svojim bogatim poslovnim iskustvom, znanjem i sposobnošću uspješno je vodio i unaprijedio neke od vodećih tvrtki na tržištu koje zapošljavaju velik broj ljudi. Iako poslovno uspješan i prepoznatljiv, ostao je samozatajna i nenametljiva osoba koja nije zaboravljala širu zajednicu rado pomažući različite društvene, športske i humanitarne aktivnosti", rekao je Jandroković.

Odlaskom Grbešića hrvatska poslovna zajednica ostala je bez jednog od svojih najvažnijih ljudi. Stoga još jednom izražavam iskrenu sućut svim prijateljima, kolegama i suradnicima, a ponajprije obitelji kojoj će zasigurno najviše nedostajati, istaknuo je Jandroković u svoje osobno i u ime Sabora.

Grbešić je umro u Mostaru nakon teške bolesti. Bio je vlasnik Brodomerkura, Saponije, Koestlina, Kandita, tržnog centra Mepas Malla u Mostaru, prodajnog centra SMT i niza drugih kompanija.

Kopirati
Drag cursor here to close