Gaza

Izrael izveo zračni napad na kamp za obuku Hamasa

Vijesti / Flash | 07. 12. 2015. u 14:01 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelsko zrakoplovstvo je u ponedjeljak u zoru izvelo zračni napad na kamp za obuku Hamasa na sjeveru Pojasa Gaze, prema nekoliko izvora, a vojska je priopćila da je odgovorila na pucnjavu na izraelska vojna vozila na granici.

Dvije rakete izraelske vojske su eksplodirale u kampu za obuku Brigada Ezzedine el-Kassam (oružana vojska Hamasa) u Zejtunu, na istoku Gaze, priopćili su izvori pokreta Hamas koji kontrolira palestinsku enklavu. Nitko se nije nalazio u sektoru u trenutku napada, dodao je on.

Izraelska vojska je pripćila da je u napadu ciljan 'vojni položaj' Hamasa kao odgovor na 'brojnu pucnjavu' s obale Gaze odakle su gađane ovog vikenda izraelske snage koje su kružile s druge strane granične ograde.

''U petak je u pucnjavi gađano vojno vozilo na granici koju je osiguravala sigurnost u ovom sektoru. U nedjelju u drugoj pucnjavi gađano je vojno vozilo u blizini sigurnosne ograde. U dva slučaja tragovi od metaka nisu pronađeni na vjetrobranima vozila'', dodala je vojska.

Izrael redovno izvodi zračne napade na Pojas Gaze kao odgovor na raketnu pucnjavu iz palestinske enklave, koja je bila centar tri velike izraelske vojne operacije od 2008. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close