Sporazum

Iznuđivala novac po Hercegovini pa dobila uvjetnu kaznu

Vijesti / Flash | 13. 03. 2017. u 15:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH osudio je Anu Miličević na uvjetnu kaznu od godinu i 10 mjeseci zatvora zbog pripadnosti organiziranoj kriminalnoj grupi koja je od stranih državljana na području Hercegovine iznuđivala novac. Miličević neće morati odslužiti kaznu ukoliko u naredne tri i pol godine ne počini kazneno djelo.

U kratkom obrazloženju presude, predsjedavajući Sudskog vijeća Goran Radević rekao je da su prihvaćeni svi argumenti Tužiteljstva BiH i obrane, te napomenuo da je sporazum o priznanju krivice zaključen na samom početku suđenja, prenosi BIRN.

"Sud je imao u vidu da počinjenjem djela nije pribavljena imovinska korist, niti je do sada postavljen imovinsko-pravni zahtjev. Optužena je relativno mlada osoba koja je izrazila iskreno kajanje", dodao je Radević.

Prethodno je tužitelj Kasim Halilčević istaknuo je da je još u fazi istrage bilo nagovještaja sporazuma, za koji su kasnije incijativu dali optužena i njen branilac. Branilac Nada Dalipagić navela je da je sporazum o krivici dobrovoljno potpisan.

Miličević je prvobitno bila optužena sa šefom Terenskog ureda Mostar u Službi za poslove sa strancima BiH Borisom Kordićem, inspektorom u navedenom uredu Josipom Kvesićem, te direktorom firme 'Vlamon' Čitluk Vlatkom Puljićem, ali je njen predmet izdvojen, nakon što je Sud zaprimio sporazum koji je sklopila sa Tužiteljstvom. Suđenje Kordiću, Kvesiću i Puljiću bit će nastavljeno.

Kopirati
Drag cursor here to close