masovni napadi

Iznenađujući dokazi o seksualnim napadima u Njemačkoj

Vijesti / Flash | 15. 02. 2016. u 08:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo trojica od 58 uhićenih muškaraca koji se dovode u vezu s masovnim seksualnim napadima na žene u Koelnu na Novu godinu su izbjeglice, potvrdila je policija.

Naime, imigranti su optuženi da su u novogodišnjoj noći sudjelovali u više od 1000 slučajeva krađe, silovanja i napada na žene. No, od svih koji su uhićeni, samo su trojica - dvojica Sirijaca i jedan Iračanin, nedavno stigli u Njemačku. Većina privedenih su Alžirci, Tunižani i Marokanci, a trojica su Nijemci, izvijestio je tužitelj Ulrich Bremer.

Kazao je i kako se od 1054 prijave, koje su policiji u Koelnu stigle tu noć, 600 njih odnosi na krađu, a ne na seksualne prijestupe.

Ipak, novoimenovani šef policije Koelna, Jurgen Mathies, kazao je kako tehnika u kojoj muškarci okruže ženu na način da ju fizički odvoje od njezine pratnje i naprave oko nje nekoliko krugova dok je onaj unutrašnji zlostavlja, prvi puta viđena u Njemačkoj u novogodišnjoj noći. Izjavio je, međutim, kako nema dokaza da su masovni napadi bili planirani preko društvenih mreža iako je nekoliko ljudi možda kazalo: 'Hej, idemo u Koeln, tamo će biti zabavno', prenosi Independent.

Podsjetimo, nakon seksualnih napada njemački ministri su predstavili glavne smjernice plana o ubrzanju procesa deportacije stranaca koji počine kazneno djelo.

Seksualni napadi na žene u Koelnu, za koje su masovno optuženi migrantisu produbili sumnje u ispravnost politike otvorenih vrata za izbjeglice.

Inače ovi događaju su dali vjetar u leđa desnim skupinama i unijeli nemir u redove konzervativne stranke Angele Merkel koja je pod pritiskom da što snažnije odgovori na zločine migranata.

Prema planu kojeg su predstavili konzervativni ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere i ministar pravosuđa Heiko Maas iz redova socijaldemokrata, stranci koji budu osuđeni za fizičke i seksualne napade, opiranje policiji i uništavanje imovine, mogli bi biti deportirani.

Kopirati
Drag cursor here to close