Čekaju u autobusima

Izgubljeni u suglasnostima: Migranti još nisu krenuli prema Bradini

I dalje nema konačne odluke i suglasnosti da se migranti iz Bihaća prevoze na Bradinu na područje Hercegovačko-neretvanske županije.
Vijesti / Flash | 29. 12. 2020. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Klix.ba / Migranti još nisu krenuli prema Brdini

Autobusi s migrantima koji bi trebali krenuti iz kampa Lipe i dalje stoje na istom mjestu i čekaju znak da pokrenu motore. Kako saznaje klix čeka se suglasnost, a s obzirom na potpunu konfuziju vlasti u BiH u vezi s migrantskom krizom nije ni jasno tko treba dati konačnu riječ.

Kako saznaju, i dalje nema konačne odluke i suglasnosti da se migranti iz Bihaća prevoze na Bradinu na područje Hercegovačko-neretvanske županije s obzirom da je nakon današnje najave ministra sigurnosti Selme Cikotića reagirala Vlada HNŽ, ministar Vjekoslav Bevanda i načelnik Općine Konjic koji su, između ostalog, poručili da nisu informirani o dolasku migranata niti je odluka donesena.

Mještani Bradine blokirali vojarnu gdje trebaju doći migranti, načelnik Konjica do danas nije imao saznanja o ovome. Mještani su poručili da ne žele migrante kod osnovne škole i pored puta jer smatraju da će time biti narušena sigurnost stanovnika tog mjesta.

Veliki broj migranata na Lipi i dalje čeka autobuse kako bi se smjestili i prevezli do lokacije koja će im ponuditi krov nad glavom s obzirom da je migrantski kamp Lipa prošli tjedan zatvoren, a šatorsko naselje spaljeno.

Nije poznato da li će odluka biti donesena večeras i hoće li će uopće krenuti put Konjica odnosno Bradine.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova USK su za izjavili su da su za transport migranata zaduženi Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine i Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Direktor Federalne uprave policije Ensad Korman izjavio je da ova policijska agencija nije dobila dopis za navedeno i da je to u nadležnosti kantonalnih MUP-ova.

Kopirati
Drag cursor here to close