Manje negativnostima, više pozitivnosti

Izgladili nesporazum: Pudar Hercegu zahvalio na financijskoj i moralnoj potpori za Lanu

Velibor Pudar ranije je oštro reagirao na čestitku premijera HNŽ Nevenka Hercega upućenoj njegovoj kćeri nakon osvojenog zlata na EP u plivanju optuživši ga da je odbio nagraditi Lanu a brončanu medalju.
Vijesti / Flash | 30. 08. 2022. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na osobno traženje Velibora Pudara, oca europske zlatne plivačice Lane Pudar, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg primio ga je danas u svomu uredu, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

Izgladivši nedavni nesporazum, sugovornici su se složili kako ukupan zajednički fokus svih bosanskohercegovačkih poklonika vrhunskoga sporta, tako i cjelokupne javnosti, treba biti usmjeren pružanju nepodijeljene potpore i poticaja vrhunskim športskim pojedincima i kolektivima koji naš grad, županiju i zemlju svijetu predstavljaju u najboljemu mogućem svijetlu, pozitivnim pričama koje odlikuju trud, odricanja i uspjeh.

Pudar je zahvalio Hercegu na ukupnoj, višestrukoj i financijskoj i moralnoj potpori koju Lani pruža Vlada HNŽ-a, uvjerljivo najsnažniji financijski pokrovitelj mostarskoga športa. Zajednički su iskazali uvjerenje u to kako od Lane možemo očekivati samo nove serije sjajnih rezultata koji će žitelje ovoga podneblja spajati u zajedničkoj želji za što boljim postignućima i plasmanima naših športskih veleposlanika.

''Zahvaljujući Lani i njoj sličnima iz niza grana individualnoga i timskoga sporta, naš grad, HNŽ i cijela zemlja postaju međunarodno prepoznati u svjetlu koje je sve manje prožeto negativnostima, a sve više pričama pozitivnosti i uspjeha na koje se svatko treba ugledati. Lani od srca želim svako dobro i nove medalje koje će zasluženo ovjenčati njezinu mladu a već tako uspješnu karijeru'', kazao je Herceg.

Podsjetimo, Velibor Pudar oštro je reagirao na čestitku premijera HNŽ Nevenka Hercega upućenoj njegovoj kćeri nakon osvojenog zlata na EP u plivanju optuživši ga da je odbio nagraditi Lanu za brončanu medalju sa Svjetskog seniorskog prvenstva iz Abu Dhabija uz obrazloženje ''da nismo nagradili ni neke ‘naše‘ pa što bi Lanu''.

''Da Lana je ‘dijete s druge planete‘ i slučajno živi u HNK/HNŽ. nevenko herceg i rašid hadžović su odbili svaku molbu KVS Orka za pomoć u realizaciji priprema za OI, za Evropsko juniorsko prvenstvo, za Svjetski kup, za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Abu Dhabiju... U principu za sve ove godine KVS Orka za Lanine pripreme i takmičenja je dobila 0 KM, a za to vrijeme su imali na raspolaganju oko 2,5 miliona KM!”, istakao je Pudar i dodao:

"Jesu nagradili Lanu sa po 5.000 KM za olimpijsku normu i juniorske evropske medalje u 2021. godini. I to je to, ali je bitno da financiraju svaki seoski malonogometni turnir i sve turnire u raznim sportovima, ali je pitanje zašto, sami razmislite. I danas se i nevenko i rašid obraćaju novinarima sa čestitkama za Lanu. Zašto? Vjerojatno zato što je izborna godina. Molim vas nemojte joj vi više čestitati jer vam Lana ne znači ništa, nemate koristi od nje", zaključio je otac najbolje bh. plivačice.

Kopirati
Drag cursor here to close