Odugovlačenje

Izetbegovići nisu samo kuririma zabranili prilazak imanju, nego i poštarima

Izetbegović je zabranila kuririma KCUS-a da joj dostave odluku o razrješenju koju je ranije donio UO, a na koju je imala pravo izjašnjenja.
Vijesti / Flash | 24. 11. 2023. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je već objavljeno, Upravni odbor KCUS-a održat će sjednicu u ponedjeljak i konačno smijeniti Sebiju Izetbegović sa pozicije direktora.

No, zanimljiva je informacija koja će se naći pred članovima Upravnog odbora a koja se tiče dostavljanja pošte na kućnu adresu Izetbegović.

Naime, Izetbegović je zabranila kuririma KCUS-a da joj dostave odluku o razrješenju koju je ranije donio UO, a na koju je imala pravo izjašnjenja, piše Raport.

Zabrana poštarima

Ali, iz informacije koju je Raport imao na uvid, vidi se da Izetbegovići nisu samo zabranili kuririma KCUS-a da dostavljaju poštu nego čak i poštarima Javnog poduzeća BH Pošta.

Razlog zbog kojeg je Sebija Izetbegović izbjegavala preuzeti poštu jeste pokušaj odugovlačenja roka, jer bi joj nakon preuzimanja počeo teći rok od 8 dana za izašnjenje nakon kojeg ide smjena.

UO je još 31. listopada dopis poslao na kućnu adresu Izetbegović, preporučeno putem pošte. Taj dopis je iz pošte izašao tek 2. studenog, da bi poštar naredni dan dopis razdužio uz napomenu o bezuspješnoj dostavi. Dopis su tek 6. studenog vratili KCUS-u uz napomenu "otputovao" i komentar na koverti "otputovala po izjavi vozača A. H.".

Sve to su u UO utvrdili naknadnim uvidom u dokumentaciju, zbog čega su tražili službeno obrazloženje JP BH Pošta za takvo postupanje s preporučenom poštom.

Tri dana nakon toga, iz BH Pošte šalju odgovor u kojem se navodi da je poštaru prišao pripadnik SIPA-e koji je osiguravao imanje Izetbegovića i rekao mu da je tog jutra 'rečeno da je zabranjeno ostavljati bilo kakvu poštu, pa čak i komunalne račune'.

Zabrana pristupa

Navodi se dakako su službenici SIPA-e i privatnog osiguranja Izetbegovića poštaru zabranili ne samo pristup do ulaznih vrata i poštanskog sandučića, već i u dvorište gdje se nalazi kuća pa nije uspio ostaviti ni obavještenje o preuzimanju pošiljke.

Zanimljivo je da je poštar potom pozvao i vozača obitelji Izetbegović koji mu je ranije bio kontakt točka, no i on mu je ponovio da postoji naređenje Izetbegovića da se nikakva pošta ne ostavlja.

Nakon toga, 7. studenog Upravni odbor KCUS-a šalje kurira ove zdravstvene ustanove međutim i njemu je onemogućen prilaz kući Izetbegovića. No, UO je isti dan poslao ponovo dokument i poštom, a poštar je potim uspio dostaviti dokument koje je Izetbegović preuzela zadnji dan roka. Zanimljivo je da je Izetbegović dostavila i određeno izjašnjenje.

Ipak, bez obzira na to Upravni odbor prema informacijama Raporta smijenit će Izetbegović u ponedjeljak i na njezino mjesto u funkciji v.d. imenovati dr. Alena Pilava.

UO će Sebiju Izetbegović smijeniti po članu Statuta koji predviđa da se smjena provede ukoliko nastane neki od razloga koji dovodi do prestanka ugovora o radu. A, u ovom slučaju to je činjenica da joj je Senat Univerziteta u Sarajevu ukinuo akademska zvanja nakon što nisu pronađeni dokazi da je polagala ispite iz magistarskog.

Kopirati
Drag cursor here to close