Čubrilović pita

Izetbegovića zbog napada treba ispitati jer je rekao da je kriv

Vijesti / Flash | 17. 07. 2015. u 11:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zašto policijske strukture u BiH ne obave bar informativni razgovor s članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, s obzirom na to da je Izetbegović rekao da je i on jedan od onih koji su krivi za ono što se dogodilo 11. srpnja u napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića'', rekao je danas predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović.

''Možda Izetbegović ima neke informacije i zna nešto više, a ne samo da sve završi na Izetbegovićevoj izjavi da je i on kriv za to što se dogodilo u Potočarima'', naveo je Čubrilović danas na pres-konferenciji u Banja Luci, ocijenivši da je sramota da do danas nitko nije priveden zbog napada na Vučića.

Komentirao je i stav Izetbegovića da međunarodna zajednica treba reagirati zbog usvajanja odluke o referendumu u RS-u o Sudu i Tužiteljstvu BiH, ističući kako bi razumio da to Izetbegović govori kao predsjednik jedne stranke ''koja traži ukidanje RS''.

''Ali, s pozicije člana Predsjedništva BiH je neprimjereno govoriti o jednom dijelu zemlje za koju pretendirate da budete predstavnik'', ustvrdio je Čubrilović.

Dodao je kako istrazi napada na Vučića treba dati više značaja, nego na ukidanje ili opozivanje nekoga tko želi na demokratski način rješavati određena pitanja.

Potpredsjednice Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da se događaj u Potočarima može nazvati pokušajem ubojstva srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, te da je to ujedno bio i pokušaj urušavanja ustavnog poretka i destabilizacije Republike Srbije.

Mihajlović je reagirajući na Izetbegovićeve navode da vjeruje da će istraga pokazati da se u Potočarima nije dogodio pokušaj atentata, već da je to bila "spontana reakcija mase" upitala člana Predsjedništva BiH zar nije on garantirao sigurnost srbijanskom premijeru, prenosi Tanjug.

"Kažite nam, gospodine Izetbegoviću, jeste li vi uputili poziv našem premijeru Aleksandru Vučiću da dođe? Da li ste vi kao domaćin bili odgovorni u vašoj državi za sigurnost vaših zvanica-gostiju?", navodi se u priopćenju za javnost upućenom iz ureda Zorane Mihajlović.

Dodala je kako je napad na Vučića "pokušaj ubojstva jer motiv samog napada ima političku pozadinu i politički je inspiriran" te da je nevažno je li neki državnik napadnut kamenom, oružjem, je li otrovan ili mu je srušen zrakoplov.

Kopirati
Drag cursor here to close