Hahn u Sarajevu

Izetbegović zahvalio Europi

Vijesti / Flash | 16. 03. 2017. u 11:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O poduzetim i predstojećim reformama, u sklopu Reformske agende, te potrebnim za uspješan EU put Bosne i Hercegovine izvijestio je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović tajnika za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesa Hahna, koji je u službenoj posjeti BiH gdje prisustvuje sastanku premijera zapadnog Balkana (WB6) u Sarajevu.

Izetbegović je izrazio zahvalnost institucijama EU-a i državama članicama na podršci koju pružaju našoj zemlji, istakavši zahvalnost tajniku Hahnu na njegovom angažmanu i kontinuiranoj podršci koju pruža procesu europskih integracija BiH.

Naglasio je opredijeljenost BiH za dalje jačanje regionalne suradnje i unapređenje dobrosusjedskih odnosa, a posebno sudjelovanje u aktivnostima u okviru zapadnobalkanske šestorke.

U tom kontekstu, Izetbegović je istaknuo kako je potvrda te opredijeljenosti Bosne i Hercegovine i organizacija ovog sastanka premijera zapadnog Balkana, kojem je domaćin predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Također, izrazio je očekivanje da će ovaj sastanak u Sarajevu rezultirati konkretnim dogovorima o sljedećim koracima u okviru regionalne saradnje u ključnim oblastima Agende za povezivanje (Connectivity Agenda).

Sastanku su u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovali njihovi savjetnici, Dijana Čekić i Tugomir Čuljak, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close