Zvizdić demantirao vezu

Izetbegović smijenila Mesihović-Dinarović i postavila rođaka Denisa Zvizdića

Vijesti / Flash | 24. 01. 2016. u 20:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova direktorica Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo dr. Sebija Izetbegović odmah po preuzimanju funkcije krenula je u čistku “nepodobnih” kadrova, piše novinska agencija Patria.

Prva na udaru, kako N1 neslužbeno doznaje, našla se dr. Senka Mesihović-Dinarević, dugogodišnja šefica Pedijatrijske klinike UKCS-a.

Na njeno mjesto, Izetbegović je imenovala dr. Edu Hasanbegovića, rođaka predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

Dr. Senka Mesihović-Dinarević je, podsjećanja radi, sestra bivšeg direktora UKCS-a Rusmira Mesihovića.

Zvizdić demantirao rodbinsku vezu

S obzirom da su večeras pojedini portali objavili dezinformaciju u kojoj je napisano da je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić u rodbinskoj vezi sa novoimenovanim direktorom Pedijatrijske klinike u Sarajevu, Edom Hasanbegovićem, predsjedavajući Zvizdić u potpunosti demantira ovu neistinu i naglašava da ona predstavlja dio kampanje o izmišljenim rođačkim vezama.

Da nije postojala loša namjera, ovu činjenicu je bilo vrlo lako provjeriti i time izbjeći obmanjivanje javnosti. S obzirom da je predsjedavajući Zvizdić i osobno i preko savjetnice za medije u komunikaciji sa medijima vrlo otvoren i uvijek dostupan, čudi činjenica da novinari nisu radili profesionalno i provjerili informaciju prije objavljivanja", stoji u priopćenju iz Ureda predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close