Počinju ucjene

Izetbegović se ponaša kao Lagumdžija, a Čović želi Dodika

Vijesti / Flash | 16. 02. 2015. u 10:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bojim se da smo se tek počeli izlagati ucjenama'', izjavio je član Predsjedništva Demokratske fronte Emir Suljagić u intervjuu Oslobođenju istaknuvši kako nije optimist kada je u pitanju brzo formiranje vlasti.

Suljagić je ustvrdio kako je odgovornost za to prvenstveno na Bakiru Izetbegoviću koji "želi zadovoljiti prohtjeve Dragana Čovića".

''Sad kada je zemlja izgubila tri mjeseca radi Čovića, vidimo da on kada dobije ono što je tražio 2011., kada je uspio preko godinu sve držati taocima svoje nerealne vizije, on onda traži još više. Dijelom zato što želi pod svaku cijenu uvesti Milorada Dodika u Vijeće ministara, a dijelom zato što hoće da svi vjeruju da je njegovih 110.000 glasova vrednije nego ostalih milijun i po građana BiH'', rekao je Suljagić dodavši kako nije optimist da će se narodna volja konačno primijeniti ovog tjedna te da je odgovornost za to je primarno na SDA, tj. Bakiru Izetbegoviću.

''Vijeće ministara možemo imati u roku od 24 sata i bez Čovića. Mi smo spremni učiniti sve što je potrebno da bi se taj proces ubrzao. Međutim, također treba imati u vidu da ukoliko gospodin Zvizdić ne bude izabran do 11. ožujka, onda je realno da SDA taj posao prepusti nekome drugom tko je u stanju demonstrirati odlučnost i raditi u interesu zemlje'', rekao je Suljagić.

''Podsjećam vas da je istu grešku napravio Zlatko Lagumdžija kada je zemlju držao taocem svoje želje da bude ministar vanjskih poslova, pa je nakon što je Slavo Kukić dobio nedovoljnu podršku i dalje insistirao na blokiranju procesa uspostave Vijeća ministara. Dakle, Izetbegović mora odlučiti hoće li imati Vijeće ministara ili pustiti da ga drugi formiraju - sa ili bez DF-a'', rekao je.

Činjenica je, istaknuo je u intervjuu Suljagić, da ova većina i na državnoj i na entitetskoj razini postoji zbog ustupaka koje je pravio DF.

''Odgovor rukovodstva SDA na naše koncesije bilo je bilateralno spletkarenje s HDZ-om i Savezom za promjene. Mi više prostora za ustupke nemamo i ukoliko žele da se vlast brzo formira, sada je red da učine nešto od onih stvari zbog kojih su koliko jučer hvalili Željka Komšića i Izetbegović i Bosić i Mladen Ivanić'', poručio je Suljagić.

Naveo je kako se Izetbegović počeo da se ponaša kao Zlatko Lagumdžija jer "ne shvaća ono što shvaća većina ljudi u SDA, a to je da su dobili dosta glasova, ali da ih se može izbjeći u formiranju vlasti."

Kopirati
Drag cursor here to close