podrška

Izetbegović s Borisom Johnsonom: Britanija zadovoljna s BiH

Vijesti / Flash | 21. 09. 2016. u 08:04 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sastao se u New Yorku s ministrom vanjskih poslova Velike Britanije Borisom Johnsonom, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Britanski šef diplomacije je izrazio zadovoljstvo ostvarenim napretkom Bosne i Hercegovine na putu ka Europskoj uniji, te provedenim reformama. Uputio je čestitke predsjedavajućem Izetbegoviću zbog prihvatanja aplikacije BiH za članstvo u Europskoj uniji.

Ministar Johnson je naglasio spremnost Velike Britanije da i ubuduće pruži punu podršku Bosni i Hercegovini u procesu integracije u EU i NATO.

Tijekom susreta razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i regiji, te je istaknut značaj stabilnosti i integracionih procesa.

Bakir Izetbegović je sudjelovao i na godišnjem sastanku Clintonove globalne inicijative u New Yorku, gdje je prisustvovao panelu na kojem se govorilo o pomirenju i zajedničkom životu.

Nakon toga sastao se s bivšim američkim predsjednikom i osnivačem Clintonove globalne inicijative, Billom Clintonom.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru razgovarano je o situaciji u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na ostvareni napredak BiH na putu ka Europskoj uniji i NATO-u.

Bill Clinton je pohvalio napredak BiH na putu ka Europskoj uniji i NATO-u, kao i reformske procese koji se odvijaju u BiH. Iskazao je punu podršku Bosni i Hercegovini, te naglasio važnost integracijskih procesa, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close