drugi put

Izetbegović rekao Nikoliću da ne dolazi

Vijesti / Flash | 15. 06. 2015. u 09:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posjet predsjednika Srbije Tomislava Nikolića Sarajevu, koja je prošloga tjedna službeno najavljena iz Sarajeva, po svemu sudeći se odgađa, javlja Tanjug.

Kako je Tanjugu rečeno u Uredu predsjednika Srbije, bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović predložio je danas prijepodne Nikoliću da se posjet, prvobitno planiran za 16. lipnja, odgodi kako bi se održao u povoljnijim političkim okolnostima.

Predsjedništvo BiH je prvi posjet Nikolića otkad je predsjednik Srbije, najavilo krajem prošlog tjedna.

Kako je tada priopćeno, predsjednik Srbije je trebao biti svečano dočekan u Sarajevu uz vojne počasti te razgovarati s članovima tročlanog Predsjedništva BiH.

Inače, Nikolić je izjavio danas kako se odnosi Srbije i BiH ne mogu zasnivati na procesima koji se vode protiv pojedinaca koji su počinili ratne zločine i da neće ni na koji način utjecati na sudbinu optužnice protiv ratnog zapovjednika Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića.

U razgovoru s dosadašnjim veleposlanikom BiH u Beogradu Rankom Škrbićem rekao kako je Srbija posvećena očuvanju stabilnosti u regiji i uložila je mnogo truda u prethodne tri godine kako bi se među zemljama bivše Jugoslavije uspostavili što bolji odnosi.

"To je politika koju će Srbija voditi i dalje, a nadamo se da će i druge zemlje Balkana, Bosna i Hercegovina prije svih, uložiti podjednake napore i pomoći Srbiji da ova regija jednom zauvijek postane oaza stabilnosti", rekao je Nikolić.

Kopirati
Drag cursor here to close